Krepitev imunskega sistema - Enterosgel.si

Krepitev imunskega sistema

Na televiziji, radiu, internetu, v zdravstvenih revijah in podobno je pogosto govora o našem imunskem sistemu, o tem, kako ta skrbi za  naše zdravje in o tem, kako ga je nujno treba krepiti, če želimo biti zdravi in srečni. A kaj sploh je imunski sistem? In, kar je še pomembnejše, kako ga ohranjamo zdravega in močnega?

Ustavimo se najprej pri definiciji imunskega sistema. Ste se kdaj vprašali, kaj to pravzaprav sploh je? Imunski sistem je sicer precej kompleksen sistem z veliko sestavnimi deli, še najlažje pa ga lahko opišemo kot skupek organov in procesov v telesu živega bitja, ki zagotavljajo odpornost proti okužbam in toksinom. Imunski sistem našemu telesu omogoča, da se to aktivno brani pred najrazličnejšimi vdori v obliki okužb. Vse dokler je naš imunski sistem močan in smo zanj dobro poskrbeli, se ne bomo tako zlahka okužili. Takoj, ko je imunski sistem iz takšnih ali drugačnih razlogov oslabljen, naj bo to zaradi prestale okužbe ali kakšnega drugega bolezenskega stanja, ali pa zaradi nezdravih življenjskih navad, kot so uživanje predelane hrane, prekomerno pitja alkohola, pomanjkanje gibanja in spanca, pa se možnost, da zbolimo, močno poveča. V takšnih primerih moramo našemu imunskemu sistemu priskočiti na pomoč, ga čimprej spraviti v red in ga okrepiti, da bo lahko on kasneje zaščitil nas.

krepitev imunskega sistema

Okrepite svoj imunski sistem. Kliknite na sliko ter obiščite našo spletno trgovino.

Čeprav velja, da moramo vsi skrbeti za krepitev imunskega sistema, vseeno obstajajo skupine ljudi, pri katerih je imunski sistem bolj na udaru in obstaja večja verjetnost, da podleže kakšni bolezni. To so med drugim majhni otroci in starejše osebe ter osebe, ki so ravnokar prebolele kakšno bolezen. Pripadniki teh skupin oziroma njihovi skrbniki morajo krepitvi imunskega sistema posvetiti še posebej veliko pozornost. Morda se sliši kontraproduktivno, a obstajajo tudi osebe, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov aktivno zatirajo svoj imunski sistem. Recimo, ko prestajajo kemoterapijo za zdravljenje raka ali, ko jemljejo zaviralce imunskega sistema, da bi telo lažje sprejelo presajen organ ali tkivo. V takšnih primerih se je potrebno še posebej aktivno izogibati vsem možnostim, da zbolimo.

Krepitev imunskega sistema je izjemnega pomena za naše zdravje in tega nikakor ne gre zanemarjati. A kako lahko to okrepimo svoj imunski sistem? Najboljši ukrep za zdrav in aktiven imunski sistem je preventiva. Zgoraj smo našteli, kaj vse lahko oslabi naš imunski sistem, nasprotno ravnanje pa ga, logično, krepi. Tako bomo bolj zdravi, če bomo posegali po kakovostni, čim manj predelani hrani. Našemu imunskemu sistemu bo nadalje pomagalo, če bomo popili toliko vode, kolikor je naše telo potrebuje za normalno delovanje. Krepitev imunskega sistema bo učinkovita, če se bomo vsak dan vsaj za nekaj minut posvetili razgibavanju. Našemu imunskemu sistemu pa bo izredno koristilo tudi, če bomo vsak dan dovolj zgodaj odhajali v posteljo.

Krepitev imunskega sistema je torej nujna, če želimo skrbeti za svoje zdravje in ga ohranjati. S šibkim imunskim sistemom je takorekoč nemogoče opravljati naloge, ki nam jih nalaga vsakdanje življenje. Oslabljen imunski sistem poveča tveganje, da nas napade kakšna bolezen, ki se je bomo s šibkim imunskim sistemom nato še težje znebili.

Okrepite svoj imunski sistem z izdelki Enterosgel.

Enterosgel Paket za 2

Enterosgel Družinski paket