Potovalna lekarna - Enterosgel


Osnovni nabor potovalne lekarne

Poletje je tu in s tem povezani oddihi doma, v sosednjih državah in tudi v bolj oddaljenih in eksotičnih deželah. Najverjetneje se je že vsak od nas srečal s kakšno nevšečnostjo na dopustu, pa naj si bodo to čisto običajne sončne opekline, driske ter slabosti pa vse do težjih zastrupitev s hrano, alkoholom, raznimi virusi in bakterijami.

V ogib vsem zgoraj naštetim težavam, si lahko pomagate s skrbno pripravljeno potovalno lekarno:
ZDRAVILO PROTI POVIŠANI TELESNI TEMPERATURI IN BOLEČINAM.
Zaradi nepredvidljivih okoliščin so na potovanju še posebej primerne oblike, ki omogočajo jemanje brez vode in jih lahko raztopimo v ustih ali žvečimo. Za otroke na pot vzamemo sirupe ali svečke, katere ustrezno shranjujemo.
REHIDRACIJSKI PRAŠEK, KI OB DRISKI ALI BRUHANJU NADOMEŠČA IZGUBLJENE MINERALE IN ELEKTROLITE TER PREPREČUJE DEHIDRACIJO.
Ta del potovalne lekarne nam bo prav prišel tudi v primerih povečanega znojenja ob večji telesni aktivnostih na potovanjih, ali v vročih podnebjih, kjer se močno potimo.
ZDRAVILO PROTI PREBAVNIM TEŽAVAM, KOT SO ZAPRTJE ALI DRISKA.
V primeru zastrupitve s hrano, pijačo ali pa alkoholom, so zelo primereni enterosorbenti (ENTEROSGEL), saj nase vežejo strupe, viruse, bakterije ter alkohol in njegove razpadne produkte in hitro preprečijo drisko ali pa zaprtje. Poleg Enterosgela priporočamo sočasno uporabo prebiotikov in probiotikov, priporočljivo pa je s seboj vzeti tudi odvajalo;
TABLETE ZA PREČIŠČEVANJE VODE, KI LAHKO V VELIKI MERI OMEJIJO NEVARNOST PREBAVNIH TEŽAV ALI CELO ZASTRUPITVE NA RIZIČNIH OBMOČJIH;
Če tablet za vodo nimate pri sebi in sumite na slabo kvaliteto vode, lahko namesto tablet za čiščenje vode uporabite ENTEROSGEL. V vodo slabše kvalitete (1 liter) enostavno stisnete 3 jušne žlice izdelka Enterosge in počakate, da se gel usede na dno posode. Čez približno 20-30 min bo voda nad gelom čista in prozorna, gel pa je na svojo površino že vezal vse toksine in umazanije, ki so se nahajale v vodi slabše kvalitete. Priporočamo še, da v obdobju, ko ne morete priti do popolnoma čiste in pitne vode, ves čas jemljete tudi ENTEROSGEL (3-krat dnevno).
ZDRAVILO PROTI POTOVALNI SLABOSTI.
Tukaj si prav tako lahko pomagate z medicinskim pripomočkom ENTEROSGEL, saj bo iz prebavil posrkal elemente in škodljive snovi, ki povzročajo slabost in draženje.
REHIDRACIJSKI PRAŠEK, KI OB DRISKI ALI BRUHANJU NADOMEŠČA IZGUBLJENE MINERALE IN PREPREČUJE DEHIDRACIJO.
Ta del potovalne lekarne nam bo prav prišel tudi v primerih povečanega znojenja na bolj telesno aktivnih potovanjih;
ZDRAVILA PROTI ALERGIJAM V OBLIKI TABLET.
Alergijske reakcije na koži lajšajo tudi določeni geli oziroma mazila.
RAZKUŽILO ZA RANE.
Tudi tukaj, lahko uporabite izdelek ENTEROSGEL, saj zaradi njegovih ekstremno močnih sorbcijskih lastnosti on nanosu na rano nase veže umazanijo ter bakterije in njihove izločke, s tem pa zmanjša možnost infekcije ter dodatno zaščiti poškodovano kožo. Na odrgnino, rano nanesite Enterosgel, nato pa jo povijte s sterilno obvezo. Postopek ponovite ob vsakem previjanju, dokler se rana ne zaceli. ENTEROSGEL bo nase vezal tudi izločke rane ter s tem podprl celjenje.
IZPRAVNO PRVO POMOČ, KI MORA VSEBOVATI STERILNE OBVEZE, GAZE TER OBLIŽE, POVOJE, ELASTIČNI POVOJ, RAZKUŽILO IN ŠKARJICE.
Na voljo so tudi že sestavljeni osebni kompleti prve pomoči;
SONČNO KREMO.
Pozanimajte se glede UV indeksa in obremenjenosti kože v predelu, kamor greste na dopust in imejte s seboj kvalitetno sončno kremo s celotnim spektrom zaščite (UVA,UVB). V lekarnah dobite tudi različno formulirane sončne kreme za različne tipe kože (suha, mastna, občutljiva, itn.).
KREMA PROTI OPEKLINAM.
ENTEROSGEL je odličen izdelek za blaženje sončnih opeklin. Na prizadeto kožo namažite Enterosgel in takoj boste začutili hladilni učinek. Čez približno 20-30 min, ko se Enterosgel posuši, ga samo sperite z vodo oz. obrišite z mokro brisačo. Omenjeni način uporabe lahko ponavljate do izboljšanja stanja na koži.
TERMOMETER (POTOVALNI)

Poletni Enterosgel paketi