Seneni nahod - Enterosgel.si

Seneni nahod

Seneni nahod je reakcija telesa na preobčutljivost imunskega sistema. Ta izdatno reagira na nek dražljaj iz okolja, ki zdravim ljudem ne povzroča težav. Seneni nahod poznamo tudi pod imenom alergijski rinitis.

Kot že njegovo ime nakazuje, se seneni nahod najlaže opazi, če se posvetimo nosu prizadete osebe. Ta je zaradi alergijskih reakcij velikokrat zamašen, prizadeta oseba kiha pogosteje kot ponavadi, okrog nosu jo lahko skrbi, prav tako okrog ust in oči ali drugje na koži. Zaradi alergijske reakcije na nek dražljaj lahko prizadeta oseba tudi kašlja, veke pa ji zatečejo na nenormalno velikost.

Seneni nahod

Odpravite težave s senenim nahodom. Kliknite na sliko ter obiščite našo spletno trgovino.

Obstajata dve vrsti senenega nahoda oziroma alergijskega rinitisa. Ena je sezonska vrsta, ki se najpogosteje pojavlja spomladi, poleti in v zgodnji jeseni in jo običajno povzroči občutljivost na cvetni prah. Druga vrsta pa je stalna, ko se simptomi alergijskega rinitisa pojavljajo vse leto. To vrsto povzroča občutljivost na pršice, dlako ali prhljaj hišnih ljubljenčkov ali plesen.

Seneni nahod je sicer neprijeten in celo nadležen, a lahko njegovo pojavljanje vsaj nekoliko omilimo, če se držimo nekaterih napotkov. Prvi nasvet je, da se ne zadržujemo zunaj, ko je v zraku cvetni prah, ampak ta čas raje preživimo doma oziroma v drugih zaprtih prostorih. Največ cvetnega prahu je v zraku sredi jutra in zgodaj zvečer, seveda pa tudi tedaj, ko zunaj piha, tako da tudi v primeru vetrovnega vremena, če se le da, raje ostanimo doma. Če nam je v zaprtem prostoru vroče, se raje kot z odpiranjem oken hladimo s klimo. Če moramo ven, nosimo sončna očala, ki bodo delovala kot pregrada in bodo cvetnemu prahu preprečila, da nam zaide v oči. Če se to vseeno zgodi, si oči ne manemo, saj jih lahko to še dodatno razdraži, ampak jih čimprej speremo z vodo. Če imamo nujne opravke, s katerimi je povezana povečana količina cvetnega prahu v zraku (primer takšnega opravka je košnja), si nadenemo masko.

Seneni nahod lahko povzročijo tudi pršice, zato je pomembno, da uporabljamo tekstil, na katerega pršice ne zahajajo. Še posebej je kritična posteljnina, ki mora biti nujno odporna na pršice, poleg tega pa je pomembno tudi, da jo redno peremo.

Če je vzrok za seneni nahod plesen, skrbimo, da je stopnja vlažnosti v prostoru, kjer se zadržujemo, nizka. Uporabimo odstranjevalec vlage, če pa je plesen na stenah in drugih površinah že vidna, jo odstranimo z belilom.

Osebe z alergijo na živali morajo imeti, če je to nujno potrebno, le minimalne stike z živalmi (najbolje pa sploh nobenih) in si morajo takoj po stiku z živaljo umiti roke. Če vam alergijo povzroča hišni ljubljenček, preproge zamenjajte s trdimi talnimi oblogami, saj se na teh težje nabirata prhljaj in dlaka. Čeprav imate ljubljenčka radi, mu vseeno prepovejte vsaj vstop v spalnico, saj boste tako lažje spali.

Seneni nahod je mogoče blažiti tudi z zdravili. Če trpite za senenim nahodom, bo vaše stanje še najnatančneje ocenih alergolog, ki bo lahko tudi predpisal primerno zdravljenje. Upoštevajte naše nasvete, če pa simptomi le postanejo prehudi, pa obiščite zdravnika, ki vam bo pomagal do kar najhitrejšega izboljšanja zdravstvenega stanja.

Odpravite seneni nahod z izdelki Enterosgel.

Enterosgel Paket za 2

Enterosgel Trojček