Slabost - Enterosgel.si

Slabost

Vsi poznamo tisti grozen občutek, ko nas obide slabost. Iz takšnih ali drugačnih razlogov nam v želodcu postane neprijetno in lahko celo bruhamo. Če nam postane slabo, je to lahko posledica marsičesa, glede na to si tudi pomagamo na različne načine. Če vas pogosto pesti slabost, preberite spodnje besedilo in izvedeli boste, kaj lahko to pomeni in kako omiliti ta neprijeten občutek.

Razlogi za slabost so od situacije do situacije različni. Njihov izvor je lahko fizični ali psihološki, lahko izvira tudi iz možganskih težav ter problemov z organi zgornjega prebavnega trakta – to so požiralnik, želodec, tanko črevo, jetra, trebušna slinavka in žolčnik.

Nekateri so nagnjeni k slabosti med vožnjo z avtom, z letalom, z ladjo ali katerim koli drugim prevoznim sredstvom. Ko se odpravljajo na kakšno dolgo pot, že pred začetkom vedo, da jim bo vsaj slabo oziroma bodo celo bruhali, zato se na to pripravljajo tako, da s seboj vzamejo vrečke, jedo tablete proti slabosti in tako dalje. Vsemu temu se lahko izognete, če upoštevate nekaj nasvetov. Ne glede na to, s katerim prevoznim sredstvom potujete, prosite, če se lahko usedete čimbolj spredaj. Nikar ne berite! To je morda vaša najljubša metoda preživljanja dolgih ur vožnje, a branje bo situacijo le še poslabšalo. Nasploh imejte glavo čim bolj pri miru, naslonite se nazaj na naslonjalo vašega sedeža. Osredotočite se na neko oddaljeno točko na obzorju. Če vam je med potjo rado slabo, vam bo morda pri tem pomagalo tudi grizljanje prepečenca in pitje gaziranih pijač.

slabost

Odpravite težave s slabostjo. Kliknite na sliko ter obiščite našo spletno trgovino.

Drugim je slabo v situacijah, ko so živčni ali jih je strah – recimo pred izpitom, testom ali drugim pomembnim življenjskim dogodkom. Te osebe lahko že več dni pred dogodkom pesti slabost, bruhajo in zaradi živčnosti celo ne morejo spati. Tu pomaga, če poskušate čimmanj razmišljati o tem, kaj vas čaka. Osredotočite se raje na prijetne stvari, ki se vam dogajajo tukaj in zdaj. Pomaga tudi meditacija – le sedite ali lezite nekam, v sedečem položajo prekrižajte noge in hrbet naslonite na trdno naslonjalo, pri ležanju pa se namestite na hrbet in rahlo odročite roke in noge. Globoko dihajte ter ponovno pojejte kak košček prepečenca in spijte kozarec ali dva gazirane pijače – še najbolje, da si natočite kar vodo.

Do slabosti lahko pride tudi zaradi jemanja določenih zdravil. Nekatera zdravila imajo, čeprav so sicer učinkovita, precej resne stranske učinke, med katerimi je tudi občutek slabosti in bruhanje.

Tu žal ne morete kaj dosti storiti – lahko vzamete dodatna zdravila, ki bodo omilila stranski učinek zdravil, ki ste jih vzeli prej, ali pa enostavno počakate, da vas občutek slabosti v želodcu mine in da vas neha siliti na bruhanje, najbolje pa bo, da se glede tega posvetujete s svojim zdravnikom ali farmacevtom v lekarni.

Slabost pa je lahko tudi posledica bolezni same – recimo, ko zbolimo za trebušno gripo, imamo pogosto tudi drisko in zraven še bruhamo.  V takšnih primerih bo, ko bomo zdravili bolezen, izginil tudi občutek slabosti.

Slabost poleg driske in bruhanja pogosto pride v paketu tudi z glavobolom, vročino, napenjanjem, vrtoglavico in bolečinami v trebuhu.

Zgoraj so nasveti, kako se spopadati z različnimi vrstami slabosti, velja pa upoštevati še dve priporočili, s katerimi si lahko kar precej pomagamo, če nam kdaj kar naenkrat postane slabo.

Pijte veliko vode: Če bruhamo, izgubljamo tekočino in slej ko prej lahko pride do hude dehidracije, ki lahko nato vodi še v večje težave z zdravjem. Zato je pomembno, da v primeru bruhanja tekočino sproti nadomeščamo. Pijemo, kolikor pač lahko, a le vodo in nesladkane čaje. Pijemo počasi, saj lahko velika količina tekočine naenkrat še bolj razdraži naš želodec. Če le tako lahko zadržimo tekočino v sebi, jo pač pijemo po žličkah – vseeno bolje kot nič.

Jejte po malem: Tudi vnašanje hranilnih snovi s hrano je velikega pomena. Četudi v sebi ne moremo zadržati večjih količin hrane, nam bodo majčkeni grižljaji kruha, krekerjev in jogurta prej koristili kot škodili.

Slabost si torej lahko lajšamo z nekaj dokaj učinkovitimi tehnikami, vendar je še najbolje, da pazimo nase, tako da do tega sploh ne prihaja.

Odpravite težave, ki vam jih povzročajo slabosti z izdelki Enterosgel.

Enterosgel v tubi (225g)

 

Enterosgel v vrečkah