Vprašanja - Enterosgel

Pogosta vprašanja

?Za katere bolezni je indicirana uporaba ENTEROSGELA?
Enterosgel se uporablja pri različnih bolezenskih stanjih, kot so alergije, kožne bolezni, prebavne težave, infekcijske bolezni, zastrupitve itn. Široka uporabnost ENTEROSGELA sloni na dejstvu, da ima prebavni trakt in njegovo stanje pomembno vlogo pri razvoju velikega števila bolezni.
?Lahko uporaba ENTEROSGELA povzroči dehidracijo telesa?
Ne, saj je ENTEROSGEL hidrofobne narave in nase ne veže vode v prebavnem traktu.
?Lahko hidrofobno sredstvo nase veže snovi v prebavnem traktu?
Hidrofobno sredstvo v prebavnem traktu učinkovito veže snovi iz vodnih raztopin. Do vezave na površino pride na osnovi disprezijskih sil.
?Lahko ENTEROSGEL povzroči vezavo mineralnih snovi v prebavnem traktu in s tem zmanjša njihovo absorpcijo?
ENTEROSGEL ne absorbira mineralnih snovi zaradi velikosti por na njegovi površini. Te omogočajo le vezavo molekul srednje velikosti. Take velikosti je velika večina toksinov in snovi, ki poškodujejo mukozno membrano prebavnega trakta.
?Zakaj ENTEROSGEL veže nase le določene bakterije, drugih pa ne? Kako jih prepozna?
Bakterije normalne črevesne flore imajo veliko sfiniteto do enterocitnih receptorjev in so nanje tesno vezane. Patogene bakterije nimajo te lastnosti, zato se drugače vežejo na površino črevesja. Elektrostatski privlak med površino ENTEROSGELA in patogeno bakterijo je močnejši in hitrejši, kot pa vezava patogene bakterije na površino črevesja, zato ENTEROSGEL učinkovito veže patogene bakterije in njihove razpadne produkte na svojo površino.
?Kako lahko ENTEROSGEL prekrije epitelij sluznice prebavnega trakta, ne da bi se nanj vezal?
ENTEROSGEL se ne veže na sluznico prebavnega trakta zaradi svoje hidrofobne narave.
?Koliko časa potrebuje ENTEROSGEL, da se popolnoma izloči iz prebavnega trakta?
ENTEROSGEL se v 7.-8. urah popolnoma izloči iz prebavnega trakta.
?Je ENTEROSGEL uporaben tudi potem, ko zmrzne?
Ne. V zmrznjenem stanju se molekularna struktura ENTEROSGELA poruši, s tem pa se zgubijo tudi njegove vezavne lastnosti. Ko se zmrznjen ENTEROSGEL stopi, se pojavi voda z belo oborino na dnu.
?Je potrebno ob uživanju ENTEROSGELA uživati tudi kakšna prehranska dopolnila? Če da, katera?
Ob uživanju ENTEROSGELA ni potrebe po uživanju prehranskih dopolnil. ENTEROSGEL nase ne veže vitaminov, mineralov, ter hranilnih snovi, zato ne povzroča njihovega pomanjkanja.
?Kako vpliva ENTEROSGEL na dolgo delujoča zdravila v telesu?
V primeru, da se uporablja zdravila s prirejenim ali podaljšanim sproščanjem, katerega omogoča farmacevtska oblika v prebavnem traktu, se ENTEROSGEL istočasno ne sme uporabljati, saj lahko nase veže zdravilno učinkovino in vpliva na delovanje zdravila.
?Se ENTEROSGEL lahko uporablja istočasno z antibiotiki? Če da, s katerimi?
Enterosgel se lahko uporablja skupaj z antibiotiki, vendar je priporočljivo, da je med jemanjem antibiotika in ENTEROSGELA vsaj dvo urni zamik. Če se uživa antibiotik s podaljšanim, zapoznelim ali prirejenim sproščanjem, se uporaba ENTEROSGELA ne priporoča.
?Je mehanizem delovanja izdelka ENTEROSGEL podoben delovanju Loperamida?
ENTEROSGEL vpliva na nastajanje plinov v črevesju in zaustavi diarejo, vendar za razliko od Loperamida, ki le blaži znake diareje, ENTEROSGEL vpliva na vzrok diareje, saj nase veže patogene organizme ter njihove izločke, ki povzročijo diarejo.
?Za zaščito mikroflore prebavnega trakta otrok med jemanjem antibiotikov se priporoča jemanje probiotičnih bakterij. Te v ENTEROSGELU niso prisotne, vendar vseeno vpliva na obnovo mikroflore prebavnega trakta. Kako?
Priporočljivo je, da se ENTEROSGEL uživa tekom jemanja antibiotika, saj le tako zmanjša težave in prepreči porušitev črevesne mikroflore. ENTEROSGELA ne moremo primerjati s probiotiki, ravno nasprotno. ENTEROSGEL ni sposoben ponovno poseliti črevesja z bakterijami, vendar pa s svojim učinkom v črevesju vzpostavi razmere, ki so naklonjene razrastu probiotičnih bakterij v črevesju.
?Kako ENTEROSGEL veže etanol v krvi, če se ne absorbira iz prebavnega trakta v telo?
Zaradi svojih hidrofobnih lastnosti ENTEROSGEL ne prehaja v telo in kri. Etanol in njegovi razpadni produkti so prisotni v krvi in se konstantno izločajo v črevesje zaradi entero-endogenega kroženja snovi v telesu. ENTEROSGEL veže te snovi v prebavnem traktu in prepreči njihovo ponovno absorpcijo v telo, s tem pa zmanjša količino alkohola v krvi. Poleg tega ENTEROSGEL vpliva tudi na zmanjšanje telesne intoksikacije, ki se pojavi pri povečanem uživanju alkohola ter s tem razbremeni jetra in druge notranje organe.
?Kako je lahko ENTEROSGEL uporaben pri zdravljenju virusnega hepatitisa, če se ne absorbira v telo in kri?
Zaradi večih dejavnikov. V prebavnem traktu veže viruse hepatitisa ter s tem prepreči, da bi prešli ponovno v telo. S tem, ko nase veže strupene snovi, presnovke in ksenobiotike, ENTEROSGEL prepreči telesno intoksikacijo in zmanjša obremenitev jeter. To pripomore k lažjemu delovanju prizadetih jeter ter hitrejšemu okrevanju prizadetih bolnikov.
?Alergijske reakcije predstavljajo posameznikov odziv na določene snovi, ki pa niso vedno prisotne v hrani. Kako ENTEROSGEL prepozna potencialne alergene?
ENTEROSGEL ni zmožen prepoznati potencialne alergene za posameznika. ENTEROSGEL ima glavni vpliv preko obnove sluznice prebavnega trakta. Rezultat optimalnega stanja sluznice prebavnega trakta je optimalen imunski odziv, zniža se izločanje imunoglobulina A (IgA) in telesna intoksikacija. S tem vpliva na nižjo občutljivost posameznika na potencialne alergene ter zniža pojav kliničnih znakov alergije.
?Vpliva uporaba ENTEROSGELA tudi na znižanje krvnega holesterola?
Ljudje, ki imajo signifikantno povečan holesterol, naj jemljejo ENTEROSGEL 6 tednov. V tem času so opazili povprečno znižanje nivoja holesterola v krvi iz 7 mmol/L na 5 mmol/L. V istem obdobju je aterogen indeks padel iz 5,45 na 2,9.
?Je ENTEROSGEL učinkovit tudi pri diareji, povzročeni z Giardia lamblia? Če da, koliko časa traja zdravljenje?
Enterosgel ni sposoben odstraniti helmintov iz človeškega telesa. Kakorkoli, okužba s helminti je ponavadi spremljana s simptomi telesne intoksikacije. Zato je ENTEROSGEL široko in uspešno uporabljen dodatek zdravljenja okužb s helminti, saj poveča učinkovitost najpo- gosteje uporabljenih zdravil. Zmanjša tudi toksično obremenitev jeter. Čas jemanja ob tej indikaciji je 21 dni.
?V kateri stopnji okužbe s helminti je ENTEROSGEL indiciran? Na katere helminte vpliva?
ENTEROSGEL se lahko uporablja ob katerikoli stopnji okužbe. Ne vpliva na izločanje helmintov iz telesa. Vpliva pa na učinkovitost najpogosteje uporabljenih zdravil za preprečevanje okužb s helminti, saj zniža telesno intoksikacijo ob okužbi.
?Kako vpliva ENTEROSGEL na simptome holestaze?
ENTEROSGEL ne vpliva na tekočnost žolča skozi žolčevode.
?Od katerega leta naprej se lahko uživa ENTEROSGEL? Koliko časa se ga lahko uživa? Kakšne doze so priporočljive?
Enterosgel se lahko uporablja od 0. let dalje. Doziranje je odvisno od starosti, stopnje intoksikacije, resnosti pacientovega stanja in tipa bolezni ali težav. Doze so sledeče: Otroci: Do 1 leta starosti: 1,7g pred hranjenjem (do 10g/dan) Otroci (1-5 let): 5-10g (15-30g/dan), Otroci starejši od 5 let: 10-15g (30-45g/dan), 1-3x dnevno. Odrasli: 15g (45g/dan) 1-3x dnevno. Priporočljiv čas jemanja je 7-14 dni, pri hujših težavah pa se ga lahko uživa tudi 21 dni. Optimalna obnova sluznice prebavnega trakta se pojavi v 10-15 dneh jemanja izdelka ENTEROSGEL. ENTEROSGEL se ne absorbira v telo in se popolnoma izloči iz prebavnega trakta po naravni poti, zato predoziranje z izdelkom ENTEROSGEL ni možno.
?Je uporaba ENTEROSGELA dovoljena tudi pri nosečnicah?
ENTEROSGEL se ne absorbira v telo in kri, je netoksičen in kemijsko nereaktiven, zato se lahko uporablja v kateremkoli stadiju nosečnosti.
?Lahko predoziranje z izdelkom ENTEROSGEL vpliva na zdravje?
Enterosgel se ne absorbira v telo in kri, ter se popolnoma izloči iz telesa preko črevesja v 7-8 urah, zato predoziranje ni mogoče.
?Kakšen mora biti presledek med obdobji uživanja ENTEROSGELA?
Enterosgel se lahko uporablja kadarkoli, če se pojavi vzrok za njegovo uporabo. V primeru preventive in razstrupljanja telesa pa se priporoča uživanje ENTEROSGELA dvakrat letno, spomladi in jeseni. Priporočen čas jemanja je 7-14 dni, pri podaljšani uporabi pa 21 dni.
?Ali so kakršnekoli kontraindikacije glede uporabe ENTEROSGELA?
Da, to je intoleranca posameznika na izdelek in pa atonija prebavnega trakta.
?Se pri uživanju ENTEROSGELA lahko pojavijo kakšni nezaželeni učinki? Lahko povzroči diarejo?
Lahko se pojavi intoleranca na ENTEROSGEL. Pri manjšem številu ljudi se lahko ob uživanju ENTEROSGELA pojavi zaprtost. Da to preprečimo, se priporoča jemanje ENTEROSGELA skupaj z večjo količino vode, mleka ter fermentiranih mlečnih izdelkov v prehrani. ENTEROSGEL ne povzroča diareje.
?Se med uživanjem ENTEROSGELA lahko spremeni barva blata?
Ne, ENTEROSGEL pomaga pri normalizaciji blata. Pri redkih se lahko pojavi le zaprtje.
?Zakaj ima ENTEROSGEL čuden okus?
ENTEROSGEL je gel brez barve in okusa ter vonja. Če oseba začuti kakšen okus, je to izključno zaradi drugačnega osebnega zaznavanja okusa.
?Lahko ENTEROSGEL raztopimo v čaju ali sadnem soku?
ENTEROSGELA se v tekočinah ne raztaplja, tvori pa v njih suspenzijo. Raztopi se ga lahko tudi v hladnem čaju in sadnih sokovih.
?Na internetni strani opažam drugačna navodila za uporabo ENTEROSGELA kot pa so napisana na slovenski embalaži. Zakaj?
Enterosgel je v Rusiji, od koder tudi prihaja registriran kot zdravilo, v EU pa je obravnavan kot medicinsko tehnični pripomoček z oznako CE 1023. Za ti dve skupini veljajo različne zakonsko postavljene omejitve, zato se tudi pojavljajo drugačne informacije glede ENTEROSGELA na virih, ki prihajajo iz Rusije.

Vaša vprašanja

?Pozdravljeni, s pomočjo elektromagnetnega valovanje so mi odkrili povečano stopnjo arzena (seveda ne vem od kje bi dobila- živim na Vrhniki). Vode pretirano veliko nisem pila (skor da malo vode pile--zdaj poizkušam da dnevno pijem 2 litra), prehrana- jem večinoma sadnje in zelenjava (mesa skoraj da ne-občasno) Rečeno je bilo da naj bi ta gel izločin težke kovine tudi arzen-ali je to res? In če mi lahko svetujete kako naprej v primeru (kar se tiče samege prehrane, pitja vode, čiščenja težkih kovin,.. ) Hvala in lep pozdrav, Barbara
Pozdravljena Barbara, Enterosgel je bil že v preteklosti (Černobilska katastrofa) uporabljen za izločanje težkih in radioaktivnih kovin iz organizma. Zato vam močno priporočamo uporabo le tega v primeru izločanja težke kovine Arzena. Na začetku bi vam priporočili 2 x 14-dnevno razstrupljevalno kuro (3 tube izdelka), 3x jušna žlica na dan (3x15g izdelka Enterosgel). V primer, da vam 3x dnevno jemanje gela predstavlja težave, lahko celotno dnevno količino zaužijete v 1-kratnem vnosu (najbolje pred spanjem). Pazite le, da izdelek jemljete 1-1,5h pred ali po hranjenju in 1,5-2h pred ali po jemanju kakršnihkoli zdravil. Po končani mesečni kuri, vam priporočamo ponoven obisk doktorja, da vam izmerijo stopnjo arzena v telesu. Glede na naš povzetek študije, bi morala biti vsebnost arzena bistveno manjša: http://www.enterosgel.eu/si/pro-lekare/pro-toxikology/ Z jemanjem izdelka Enterosgel lahko nadaljujete dokler arzen ne bo popolnoma odstranjen iz vašega organizma. Poleg jemanja izdelka Enterosgel, vam priporočamo tudi pitje večje količine filtrirane ali embalirane vode (2-3l na dan). Lep pozdrav, Ekipa Enterosgel Slovenija
?Vprašal bi kako je najbol optimalno jemati enterosgel če se prehranjujem na način da zažijem obrok v dnevu na vsake 3 ure.v načinu uporabe piše da naj bi jemali enterosgel 2 uri po obroku ali 2 uri pred obrokom.hvala, Žiga
V primeru, da želite napraviti razstrupljevalno kuro, ki traja 14 dni (3 tube izdelka) in je potrebno 3x na dan zaužiti po 15g (skupaj 45g ali 3 jušne žlice) izdelka Enterosgel bi vam predlagali, da celotno dnevno količino (3 jušne žlice) zaužijete 1-1,5h po zadnjem obroku. V primer, da bi Enterosgel jemali samo ob nevšečnostih (prebavne motnje, driske, alergije itd.) pa ga lahko enostavno vzamete 1-1,5h pred ali po obroku (količina ni pogojena, saj se izdelek ne da predozirati in se popolnoma odstrani iz organizma). Hvala za vprašanje in lep pozdrav, Ekipa Enterosgel Slovenija
?Lep pozdrav, zanima me kako se ujame enterosgel skupaj z zdravilom MOVALIS 15mg. Zanima me če se lahko uporablja oboje hkrati,hvala in lp, Žiga
nterosgel in zdravilo MOVALIS ne reagirata, zato ju lahko uporabljate sočasno. Pozorni bodite samo na to, da jemljete Enterosgel 1,5-2h pred ali po zaužitem zdravilu. Lep pozdrav, Ekipa Enterosgel Slovenija
?Pozdravljelni,zanima me ali je gel uspešen tudi pri odpravi bakterije ESBL,ki se nahaja v rektumu.Kolikšno jemanje - količinsko in časovno priporočate, ter katera oblika je bolj učinkovita gel ali prašek? Jemljem marevan,proti strjevanju krvi,ali bi gel lahko povzročil kakšne težave? Hvala za odgovor in lep pozdrav!, Abid
Beta-laktamaze razširjenega spektra (angl. extended spectrum beta-lactamase – ESBL) so encimi, ki inaktivirajo β-laktamske antibiotike. Poleg odpornosti proti penicilinom in cefalosporinom zaradi encimov ESBL izražajo te bakterije pogosto tudi odpornost proti aminoglikozidom in kinolonom.Zanesljivo učinkoviti antibiotiki so karbapenemi (ertapenem, imipenem, meropenem). ESBL izločajo po Gramu negativne bakterije, najpogosteje enterobakterije, ki jih najdemo v črevesju ( Escherichia coli inKlebsiella pneumoniae). Glede na to, da Enterosgel dokazano veže izločke E. Coli ter tudi samo bakterijo je smiselno antibiotično terapijo kombinirati z Enterosgelom, saj bo s svojim delovanjem podprl delovanje antibiotika ter pospešil tudi izločanje te bakterije iz črevesja. Glede marevana je potrebno biti pazljiv, načeloma kratkotrajna uporaba nebi smela biti problematična, vendar priporočamo redno kontrolo krvi v vaši antitrombotični ambulanti ob jemanju Enterosgela. Lep pozdrav, Janez Erčulj, mag. farm.
?Imam diabetes tipa I in povišan holesterol. Imam pa tudi kontrolirano epilepsijo s tabletami Tegretol in Lamictal. ali lahko sočasno jemanje antiepileptikov in gela povzroči težave? Hvala, LP, Andreja
Pozdravljena Andreja, V primeru jemanja samo zdravila Lamictal, ne bi smelo biti problem s sočasnim jemanjem izdelka Enterosgel, saj se večino Lamictala izloči preko urina. Pri zdravilu Tegretol pa se samo 30% zdravila izloči preko urina, 70% pa preko jeter. Osebno menim, da kronična uporaba izdelka Enterosgel ni priporočljiva pri tej kombinaciji, saj bi lahko z razbremenitvijo jeter vplivali na nihanje koncentracije zdravila Tegretol v krvi. Seveda, v primeru akutne driske močno priporočamo in je smiselno uporabiti Enterosgel (dokler se simptomi ne izboljšajo), za kronično razstrupljanje pa izdelka Enterosgel ne priporočam. Lahko pa se o jemanju izdelka Enterosgel posvetujete še z vašim zdravnikom, mogoče vam bo podal drugačno mnenje. Lep pozdrav, Janez Erčulj, mag. farm.
?Pozdravljeni, sem v zadnjem trimesečju nosečnosti, pa me zanima, če lahko naredim 14 dnevno kuro, ali priporočate, da raje počakam. Mučijo me namreč glivice (trenutno se zdravim s Canestenom), srbečica po telesu, pekoča zgaga, pojavile so se krčne žile. Hvala za odgovor in lp, Polona
Seveda Polona, Enterosgel je popolnoma varen za nosečnice in tudi za novorojenčke, saj se ga lahko jemlje od 0 let naprej. Za vse vaše težave vam zato močno priporočamo 14-dnevno kuro, ki pa jo lahko ponavljate vsakič, ko se vam pojavijo podobni problemi. Lep pozdrav, Ekipa Enterosgel Slovenija
?V predstavitvi izdelka navajate veliko število študij, disertacij in poročil. Bi lahko objavili oz. mi napisali konkretno študijo, disertacijo pristojne ustanove? Na podlagi vaših navedb brez konkretnih študij, sama ne morem potrditi oz. biti 100% prepričana o pozitvnih učinkih izdelka. Lep pozdrav, Renata.
Pozdravljena Renata, Povzetke študij v slovenskem jeziku lahko najdete na uradni strani izdelka Enterosgel: http://www.enterosgel.eu/si/pro-lekare/pro-gastroenterology/ Nekaj celotnih študij v angleškem jeziku je prav tako na voljo na uradni strani izdelka: http://www.enterosgel.eu/an/klinicke-studie/pro-gastroenterology/ Obstaja pa še ogromno študij, ki so na voljo na starneh Svetovnega urada za intelektualno lastnino: http://bit.ly/17u7wtL Celotnih študij za 1x ne prevajamo v slovenski jezik, saj so obsežne in prevajanje le teh povzroča visoke stroške. Hvala za razumevanje in lep pozdrav, Ekipa Enterosgel Slovenija
?Pozdravljeni, ali je priporočljivo jemanje Enterosgela ob jemanju zdravil za povečanje hemoglobina (Ferrum lek). Hvala za odgovor in lep pozdrav, Irena
Enterosgel se lahko jemlje hkrati ob jemanju ostalih zdravil. Opozarjamo samo, da ga zaužijete 1,5-2h pred ali po jemanju zdravila, da vase ne vsrka tudi sestavin zdravila. Lep pozdrav, Ekipa Enterosgel Slovenija
?Pozdravljeni. Imam t.i.razdraženo črevesje in tudi hemeroide. Zasledila sem da lahko uporabljam gel za lajšanje težav. Kakšen bi bil priporočen odmerek in koliko časa? lp Simona
Pozdravljena Simona, Pri sindromu razdražljivega črevesja in prav tako hemeroidih, priporočamo uporabo izdelka Enterosgel 14-dni (3 tube) po 3 jušne žlice 3 krat na dan. Pazite samo, da ga jemljete 1,5 -2h pred ali po jemanju kakršnih koli zdravil in 1h pred ali po hranjenju. Seveda lahko dnevni odmerek (3 jušne žlice) zaužijete v 1x odmerku, če nimate časa razporejati jemanje gela 3 krat na dan. Lep pozdrav, Ekipa Enterosgel
?Leto dni jemljem antidepresive , sicer majhen odmerek - Lyrica 10 mg ter Paroxat - 10 mg . Postopoma ju bom ukinila , ker menim , da mi povzročata vrsto težav : bolečine v trebuhu , občasno bruhanje, tudi krvi , kislina , ipd...Po drugi strani se zdravo prehranjujem, opuščam pitje kave , sem kadilka ( 10cigaret dnevno) , alkohol pijem zelo redko . Jem 5 x dnevno , antidepresive vzamem tik pred spanjem . Prosila bi vas za nasvet , kdaj v mojem primeru jemati Enterosgel, da bo najbolj optimalno ? Zahvaljujem se za odgovor. Lep pozdrav ! Lily
Pozdravljena Lily, Vnos izdelka Enterosgel je najbolj primeren 1-1,5h pred ali po obroku hrane in 2h pred ali po jemanju kakršnih koli zdravil. Glede na to, da se hranite 5x dnevno in nato pred spanjem zaužijete še antidepresive, bi bilo smiselno jemati Enterosgel takoj, ko vstanete oz. 1,5h po zajtrku. Če nameravate narediti prečiščevalno kuro, vam predlagamo da celotno dnevno količino (45g: 3 ušne žlice ali 3 vrečke) zaužijete v 1x vnosu. 1,5h po zaužitem gelu lahko ponovnoma zaužijete hrano.
?Pozdravljeni! Glede na to, da se izdelek uporabljatudi za razstrupljanje telesa, me zanima če pri tem izloči tudi Candido iz telesa? Lep pozdrav, Janja
Pozdravljena Janja, Enterosgel iz organizma odstranjuje vse bakterije, gljive, viruse, težke kovine, presnovke hrane in alkohole. Ker je okužba z gljivo Candido ena najpogostejših okužb na svetu, priporočamo uporabo izdelka Enterosgel 21-28 dni (4-6 tub izdelka) po 3x na dan. Že po 5-dneh bi morali biti vidni učinki jemanja; zmanjšana utrujenost, boljše splošno počutje, odpraviijo se kožni ekcemi itd. Z jemanjem izdelka Enterosgel boste prav tako obvarovali prebavni trakt pred raznimi vnetji, kroničnimi boleznimi in dispepsijo. Po končani kuri, priporočamo ponoven pregled pri zdravniku in ponovno testiranje za gljivo Candido. Testiranje bi moralo pokazati ekstremno znižanje stopnje gljiv v organizmu ali pa celo popolno odstranitev le-te iz organizma.
?Spoštovani! Ker so mi odkrili kandido, sem začela uživati ENTEROSGEL. Jemljem tudi tablete Eutyrox in Inzulin. Zanima me kako vpliva Enterosgel na Eutyrox in Inzulin? Hvala za odgovor in lep pozdrav, Vida
Pozdravljena Vida, Enterosgel lahko brez problema uživate sočasno z zdravilom Eutyrox, ki ga jemljeta zjutraj na tešče. Predlagam vam, da dnevno količino izdelka Enterosgel razdelite na dva vnosa (1,5 žlice dopoldan in 1,5 žlice popoldan ali zvečer), da bo tako deloval še bolj učinkovito. Pazite samo, da vzamete Enterosgel 1,5-2. uri po zaužitem zdravilu Eutyrox. Glede sočasnega jemanja Inzulina ter izdelka Enterosgel pa ni nobene kontraindikacije. Lep pozdrav, Janez Erčulj, mag. farm.
?Pozdravljeni! Zanima me še koliko časa je potrebno uživati Enterosgel pri kandidi? Hvala in lep dan, Vida
Pozdravljena Vida, Ker je okužba z glivo Candido ena najpogostejših okužb na svetu, priporočamo uporabo izdelka Enterosgel 21-28 dni (4-6 tub izdelka) po 3-krat na dan. Že po 5. dneh bi morali biti vidni učinki jemanja; zmanjšana utrujenost, boljše splošno počutje, odpravijo se kožni ekcemi itd. Po končani kuri, priporočamo ponoven pregled pri zdravniku in ponovno testiranje za glivo Candido. Testiranje bi moralo pokazati ekstremno znižanje stopnje gliv v organizmu ali pa celo popolno odstranitev le-te iz organizma. Lep pozdrav, Ekipa Enterosgel Slovenija
?Zaradi revmatoidnega artritisa jemljem vsak dan Resochin in enkrat na tede Metotrexat. Ob tem še Kalcijev karbonat, Alpha D3 in Folacin. Ker sem od decembra do zdaj jemala Medrol skrbi me preobremenitev organizma z zdravili in strupi. Zanima me ali lahko uporabljam gel za razstrupitev, da ucinkovitost zdravil ostane nespremenjena? Zvjezdana
Spoštovana Zvjezdana, Enterosgel razbremeni jetra in vpliva na njihovo delovanje, zato je vsekakor primeren za občasno razstrupljanje telesa ob vaši terapiji. Je pa potrebno vedeti par dejstev. Večina vaših zdravil se izloča preko jeter, in ob njihovi povečani dejavnosti in razbremenjenosti bi bilo potrebno spremljati vaše stanje z rednimi pregledi krvi. Enterosgel je vsekakor priporočljiv, vendar pri vaši terapiji pod nadzorom revmatologa. Pomembno je tudi to, da se ga jemlje vsaj pol ure stran od zdravil, še posebej od Alpha D3 vitamina. Ob upoštevanju teh dejstev se bodo vaša jetra razbremnila, telo razstrupilo in počutje še izboljšalo! Želimo vam veliko uspeha!
?Prebrala sem vaš odgovor Marku glede jemanja Enterosgela pri Crohnovi bolezni, s katero se tudi sama spopadam. Prosim vas, če mi lahko pošljete študijo o delovanju Enterosgela na Crohnovo bolezen. Pa še to me zanima, če gel deluje na Helicobacter pylori - da jo uniči. Hvala in lep pozdrav, Kristina
Pozdravljena Kristina, Prilagamo vam študijo vpliva izdelka Enterosgel na sluznico pri bolnikih s kroničnimi vnetnimi boleznimi, med katere spada med drugimi tudi Chronova bolezen. Enterosgel se je pokazal kot učinkovit citoprotektiv, hkrati pa se je pri pacientih z Ulceroznim kolitisom in Kronovo boleznijo izkazal tudi kot zelo učinkovit enterosorbent, ki močno razbremeni naravni razstupljevalni sistem telesa. Ker je osnova obem boleznim seveda vnetje, je vpliv paralelen tudi pri Chronovi bolezni na razstrupljevalni sistem telesa. Študija je pokazala, da pri bolnikih z Ulceroznim kolitisom in Kronovo boleznijo pri poslabšanju bolezni obstaja znatna dekompenzacija sposobnosti razklapljanja toksinov s strani perifernega krvega albumina. Sledi jim udeležba imunoglobulinov v procesu odpravljanja toksinov iz telesa, ki pa ob tem spremenijo svoje lastnosti in lahko povzročijo razvoj infekcijskih zapletov pri bolnikih. Uporaba Enterosgela pri bolnikih z ulceroznim kolitisom in Kronovo boleznijo pomaga zmanjšati toksične obremenitve telesa in razbremeni naravni sistem razstrupljanja, ohrani optimalne ravni toksinov v krvi in zmanjšanje koncentracije albumina v krvnem serumu. Zmanjšanje vloge serumskega frakcije globulina pri procesu detoksikacije telesa ohranja njegove osnovne funkcije, s čimer se zmanjša tveganje infekcijskih in avtoimunskih zapletov pri tej skupini bolnikov. HELIO PYLORI: Enterosgel iz organizma odstranjuje vse bakterije, gljive, viruse, težke kovine, presnovke hrane in alkohole. Ker je okužba s Helio Pylori bakterija ena najpogostejših kroničnih okužb na svetu, priporočamo uporabo izdelka Enterosgel 21-28 dni (4-6 tub izdelka) po 3x na dan. Že po 5-dneh bi morali biti vidni učinki jemanja; zmanjšana slabost, ustni zadah, prebavne motnje itd. Z jemanjem izdelka Enterosgel boste prav tako obvarovali prebavni trakt pred raznimi vnetji, kroničnimi boleznimi in dispepsijo. Po končani kuri, priporočamo ponoven pregled pri zdravniku in ponovno testiranje za H.Pylori bakterijo.
?Pozdravljeni, zanima me, če se da z Enterosgelom odpraviti tudi bakterijo kot je MRSA. LP, Lara
Spoštovani, Za Enterosgel je dokazano, da veže nase določene seve bakterij in njihove izločke, zaenkrat pa še ni dokazov, da absorbira tudi MRSA. Je pa velika verjetnost, da veže nase njene izločke oziroma toksine. S tega vidika je Enterosgel smiselna podpora pri zdravljenju infekcije z MRSO skupaj z antibiotiki, saj podpre njihovo delovanje, hkrati pa onemogoča, da bi se v črevesju zaradi uporabe antibiotika razrasle določene slabe bakterije. Potrebno pa je poudariti, da morate Enterosgel jemati vsaj 2 uri pred ali po jemanju antibiotika. Želim vam hitro okrevanje, Janez Erčulj, mag. farm.
?Spoštovani, Ker so mi odkrili Mikroskopski Kolitis in Mikroskopski Ileitis ter celiakijo me zanima, kako je z uporabo izdelka Enterosgel pri teh boleznih. Kakšen je učinek, ali je narejena kakšna študija za te bolezni in ali pripomore k zdravljenju? Trenutno uživam zdravilo Budenofalk in me zanima kako jemanje Enterosgela vpliva na to zdravilo, kako jemati to zdravilo v primeru da je to primerno za moje bolezni? Hvala za odgovor, Barbara
Spoštovani, Študiji na temo Mikroskopskega Kolitisa in Mikroskopskega Ileitisa nista bili narejeni. Imamo pa narejeni študiji na temo Ulceroznega Kolitisa in Kronove bolezni, kateri sta prav tako črevesni bolezni. Ker gre za podobne bolezni vam močno priporočamo uporabo izdelka Enterosgel, saj je zelo učinkovit pri lajšanju in odpravi simptomov vseh črevesnih bolezni. Na naši strani si preberite študijo v angleškem jeziku o Klinični učinkovitosti enterosorpcije in pri zmanjševanju sindroma endogene zastrupitve pri pacientih z nespecifičnim Ulceroznim kolitisom. Poleg tega, tudi študijo v angleškem jeziku o Citoprotektinem vplivu enterosorpcijskega zdravljenja otrok z vnetnimi črevesnimi boleznimi (IID) med katere spadata Mikroskopski kolitis in M. iletis. Ker sta študiji v angleškem jeziku, vam prilagam še obrazložitev: Študija je pokazala, da pri bolnikih z Ulceroznim kolitisom pri poslabšanju bolezni obstaja znatna dekompenzacija sposobnosti razklapljanja toksinov s strani perifernega krvnega albumina. Sledi jim udeležba imunoglobulinov v procesu odpravljanja toksinov iz telesa, ki pa ob tem spremenijo svoje lastnosti in lahko povzročijo razvoj infekcijskih zapletov pri bolnikih. Uporaba Enterosgela pri bolnikih z Ulceroznim kolitisom pomaga zmanjšati toksične obremenitve telesa in razbremeni naravni sistem razstrupljanja, ohrani optimalne ravni toksinov v krvi in zmanjšanje koncentracije albumina v krvnem serumu. Zmanjšanje vloge serumske frakcije globulina pri procesu detoksikacije telesa ohranja njegove osnovne funkcije, s čimer se zmanjša tveganje infekcijskih in avtoimunskih zapletov pri tej skupini bolnikov. Priporočljiva uporaba: Priporočamo redno uporabo izdelka Enterosgel, torej 3-krat na dan po 1 jušno žlico (15g) od 10-14 dni (3 tube) vsak mesec (Enterosgel trojček ). Ob povečanem stresu in poslabšanju počutja, priporočamo dodatno uporabo izdelka po 3 jušne žlice na dan (doziranje lahko tudi podvojite). Pomembno pa je, da ga uporabljate ločeno od zdravil, in sicer 2. uri pred ali po zaužitju zdravila, saj tako preprečimo vezavo zdravil na Enterosgel. Lep pozdrav, Janez Erčulj, mag.farm.
?Po vašem mnenju je v primeru moje bolezni zadeva učinkovita. Pozabila sem omeniti, da imam tudi celiakijo. Kako je v tem primeru, ali vsebuje ta izdelek gluten? Kako pa je pri uporabi tega izdelka le ta učinkovit pri celiakiji? Če prav razumem to zdravilo ne zdravi Ulcerozni kolitis in prav tako ne Mikroskopski kolitis in Ileitis, ampak le preprečuje morebitne infekcije, ali ima še kakšno drugo korist? Kako pa je s samim uspešnim zdravljenjem Mikroskopskega kolitisa in Ileitisa, ali imate kakšen podatek katero zdravilo to pozdravi, ter kolikšen je čas obnove črevesja pri tem? Hvala za odgovore. Lep pozdrav, Barbara
Pozdravljena Barbara, Enterosgel ima zaščitno vlogo na črevesno sluznico pri vseh stanjih, katere omenjate pri svoji anamnezi. Skupno vsem tem stanjem je vnetje sluznice, katerega povzroča gluten ali drugi vzroki. Enterosgel zmanjša in prepreči dodatno draženje sluznice iz črevesja, saj veže v njem snovi, ki bi lahko povzročile dodatno draženje sluznice. S tem podpre zdravljenje vaše bolezni na ostalih nivojih. Enterosgel ne vsebuje glutena, zato ne povzroča dodatnega draženja črevesja pri osebah s celiakijo. Glede ostalih zdravil za zdravljenje vašega stanja, kot farmacevt, žal nisem kompetenten za svetovanje in predloge, saj o zdravljenju odloča vaš lečeči zdravnik. Lahko vam svetujem le glede podpore pri zdravljenju in uporabi dodatkov, ter ustrezne prehrane pri celiakiji. Če potrebujete kak nasvet na tem nivoju, sem vam na voljo. Lep pozdrav, Janez Erčulj, mag. farm.
?Pozdravljeni, Imam težavo z odvečno kislino (refluks). Saj, včasih me je tudi to matralo, ampak, ne tako močno kot zdaj. Prej sem živel v Postojni. Zdaj v Semiču. Razmišljal sem, če lahko pride težava zaradi spremembe klime? Zdravilo berogast mi je zelo pomagalo, no vprašam se, kako bi mi Vaše zdravilo še pomagalo. Ali bi kaj vplivalo na odvečno kislino? Lep pozdrav iz Semiča, Goran
Pozdravljeni, Pri odvečni kislini ali refluksu Enterosgel direktno ne pomaga, pomaga pa pri refluksu žolčne kisline, kar je posledica intoksikacije organizma. V ta namen bi vam priporočali 14. dnevno razstrupljevalno kuro (14 dni po 3x na dan) s tremi tubami izdelka Enterosgel. Lahko jih kupite v vseh lekarnah po Sloveniji ali pa v naši internetni trgovini: www.enterosgel.si. Lep pozdrav, Ekipa Entrerosgel Slovenija
?Pozdravljeni. Imam Chronovo bolezen. Ali lahko uživam Enterosgel in ali obstajajo študije o delovanju pripravka pri tovrstni bolezni. Hvala in lep pozdrav. Marko
Pozdravljen Marko. Uporabo izdelka Enterosgel močno priporočamo vsem bolnikom s Kronovo boleznijo, saj bistveno olajša potek same bolezni in pripomore pri lajšanju simptomov. Priporočamo redno uporabo izdelka Enterosgel, torej 3x na dan po eno jušno žlico (15g) od 10 do 14 dni (3 tube) vsak mesec. Ob povečanem stresu in poslabšanju počutja, priporočamo dodatno uporabo izdelka po 3 jušne žlice na dan (doziranje lahko tudi podvojite). Pomembno pa je, da ga uporabljate ločeno od zdravil, in sicer 2h pred ali po zaužitju zdravila, saj tako preprečimo vezavo zdravil na Enterosgel. Študijo o delovanju enterosorbenta pri Kronovi bolezni imamo. Prosimo vas, da nam na e-mail enterosgel@maydi.si [3] posredujete vaš kontakt, da vam pošljemo študijo. Lep pozdrav
?Pozdravljeni, zanima me ali Enterosgel (jemanje na tešče) preprečuje absorbcijo Eutyrox tablet in al je z uporabo gela že kaj raziskano področje luskavice? Alenka
Spoštovani! Enterosgel je priporočljivo jemati vsaj 1 uro pred ali 2 uri po zaužitju zdravil in hrane, saj se s tem izognemo morebitni vezavi zdravil in hranilnih snovi na Enterosgel. Euthyrox jemljite zjutraj na tešče, pol ure pred jedjo. Doziranje Enterosgela prilagodimo tako, da ga zaužijete dopoldan in zvečer po 1,5 jedilne žlice (22,5g) in s tem zaužijete priporočeno dnevno dozo (45g) za razstrupljanje organizma. Pri psoriazi je priporočljivo jemanje izdelka Enterosgel oralno, 3x dnevno po dve jedilni žlici (30g v 1 kratnem vnosu), 3-6 mesecev. S tem podpremo izločanje vseh potencialno dražečih snovi iz telesa ter podpremo delovanje zdravil proti psoriazi. Lokalna uporaba Enterosgela na koži je možna le v kombinaciji z že uveljevljenimi terapijami za zdravljenje luskavice.
?Pozdravljeni! Ali se lahko Enterosgel jemlje ob uporabi Salofalk granul pri zdravljenju ulceroznega kolitisa? (Salofalk 1000 mg Granu-Stix (mesalazinum) Zdravilna u
Seveda, Enterosgel se pri temu lahko uporablja, vendar je potrebno paziti, da se jemlje zdravila in Enterosgel z razmikom 1,5 do 2 uri, da preprečimo kakršnokoli morebitno vezavo zdravil nanj. Če se zdravila jemlje v večih odmerkih tekom dneva in to ovira trikrat dnevno jemanje Enterosgela na dan, se lahko doza 45g zaužije v enem ali dveh odmerkih, skladno z režimom odmerjanja drugih zdravil. Lep pozdrav
?Pozdravljeni, zanima me ali enteros gel primeren tudi za živali? Imam mlado psičko, 8 mesecev staro prinašalko, ki ima pogosto zelo mehko blato ali drisko. Lep pozdrav, Andreja
Da, Enterosgel se lahko uporablja tudi pri živalih in sicer: PSI IN MAČKE DOZIRANJE: 10 gramov 1-3x na dan UPORABA: Vmešajte izdelek v živalsko hrano, ali pa zmešajte z zadostno količino vode (1-2 dcl) ter jo vbrizgajte v ustno votlino s plastično brizgalko.
?Pozdravljeni! Imam zelo občutljivo črevesno sluznico zaradi dolgotrajnega pitja mleka, ne da bi vedela, da ne prenašam laktoze. Z drugimi besedami, ne prenašam več skoraj nič sadja in le malo kuhane zelenjave. Ali mi lahko Enerosgel pomaga obnoviti črevesno sluznico? Lep pozdrav, Jožica K.
Spoštovani! Laktozna intoleranca je pogost pojav, pri katerem oseba nima encima za razgradnjo laktoze – mlečnega sladkorja. Ta deluje zato na črevesno sluznico odvajalno, na dolgi rok pa dražeče in lahko povzroči njene spremembe. Zato svetujemo, da prvo obiščete svojega zdravnika in se z njim posvetujete glede ustrezne prehrane in morebitne uporabe prehranskih dopolnil ali zdravil, ki vsebujejo encim laktazo, ki presnavlja laktozo. Če imate slabo in občutljivo prebavo, potem je poleg tega velika verjetnost, da je prizadeta poleg sluznice tudi črevesna mikroflora. Redna uporaba Enterosgela vzpostavi pogoje, pod katerimi se mikroflora hitreje obnovi, kar vpliva tudi na hitrejšo obnovo sluznice. Minimalno priporočilo glede jemanja Enterosgela je dvakrat dnevno po 30g oziroma eno jušno žlico vsaj en mesec, lahko pa se uporablja vsakodnevno tudi dalj časa. Želimo vam hitro okrevanje in zdravja! MUDr. A. Sebelev, dr. med. Janez Erčulj, mag. farm.
?Že več kot deset let se mučim s parkinsonovo boleznijo.Ker imam še vrsto drugih zdr. težav, sem pomislil,da bi mi morda enterosgel pomagal premostiti vsaj del težav.Zdaj, ko sem ga začel uporabljati pa sem ugotovil, da zaradi pogostega jemanja zdravil za lajšanje simptomov PB(vsake tri ure od 7. do 22. ure) praktično ne morem uskladiti uporabe enterosgela z navodili.Ali to pomeni, da bi mi ta sicer nujna nedoslednost škodovala ali pa vsaj ne bi dosegel pričakovanih rezultatov in bi bilo morda bolje prenehati z uporabo? Jožef
Spoštovani! Odpravljanje težav s Parkinsonove bolezni je na prvem mestu, zato je smiselno, da se obravnava drugih bolezenskih stanj temu podredi, enako tudi uporaba Enterosgela. Enterosgel lahko v lumnu prebavil veže nase tudi zdravila. Temu se izognemo z jemanjem Enterosgela pred spanjem, cca. 1 uro po zadnjem odmerku zdravil. Zaužijte enkratno dnevno dozo 45g oziroma 3 jušne žlice naenkrat. S tem se izognemo vezavi med Enterosgelom in zdravili vželodcu, poleg tega pa bo imel Enterosgel dovolj časa za prehod preko prebavnega trakta preko noči (6-8ur), ne da bi nase vezal zdravila, zaužita zvečer ali naslednje jutro. Želimo vam veliko dobrega počutja in zdravja!
?Pozdravljeni, zanima me ali lahko Enterosgel uporabljam tudi pri atopičnemu dermatitisu. Domi
Da, enterosgel je zelo priporočljivo uporabljati kot tretman proti atopičnem dermatitisu.priporočamo uživanje gela 14 dni (3x na dan po 1 jušno žlico), da prečistite organizem in odpravite endotoksine, kateri povzročajo alergijske reakcije na koži. takšno uporabo priporočamo večkrat letno oziroma v obdobjih, ko so reakcije na koži povišane.
?Redno jemljem zdravila proti visokemu pritisku in gastritisu, zato me zanima, če uživanja enterosgela kako upliva na učinke teh zdravil. Iva
Enterosgel ne vpliva na visok krvni pritisk in ima pozitiven učinek na želodčno sluznico.Priporočena uporaba gela v takih primerih je 3-jušne žlice pred spanjem.Interval jemanja Enterosgela mora biti vsaj 3 ure pred ali po jemanju zdravil za pritisk in gastritis.Tako Enterosgel ne bo vplival na omenjena zdravila. Lep pozdrav
?Ali Enterosgel lahko pomaga tudi pri bakteriji Helico pylori, ki je neuničljiva, jemala sem že antibiotike pa nič, sedaj se je zopet pojavila. Poleg tega sem v drugem mesecu nosečnosti. Hvala in lep pozdrav. Milena Pozdravljeni, hčerka (18) je bila okužena s helicobacter pylori. Po 2 letih so se sedaj na pomlad znova pojavile težave in je dobila nexium. Ji priporočate jemanje gela? Lahko skupaj z nexuimom? Hvala lepa in lep pozdrav, Mateja
Pozdravljeni, Enterosgel iz organizma odstranjuje vse bakterije, gljive, viruse, težke kovine, presnovke hrane in alkohole. Ker je okužba s Helio Pylori bakterija ena najpogostejših kroničnih okužb na svetu, priporočamo uporabo izdelka Enterosgel 21-28 dni (4-6 tub izdelka) po 3x na dan. Že po 5-dneh bi morali biti vidni učinki jemanja; zmanjšana slabost, ustni zadah, prebavne motnje itd. Z jemanjem izdelka Enterosgel boste prav tako obvarovali prebavni trakt pred raznimi vnetji, kroničnimi boleznimi in dispepsijo. Po končani kuri, priporočamo ponoven pregled pri zdravniku in ponovno testiranje za H.Pylori bakterijo.
?Pozdravljeni. Imam celiakijo, laktozno intoleranco, alergijo na ribe in mehkužce, nizek pritisk in sem slabokrvna. Sin pa ima atopijski dermatitis. Star je 8 let. Ali nama priporočate uporabo Enterosgela? Hvala in lep pozdrav, Janja
Pozdravljena Janja, Za vaš primer vam še posebaj priporočamo jemanje izdelka Enterosgel, saj pospeši izločanje škodljivih snovi iz telesa, sluznica se bo pomirila in obnovila, zmanjšala se bo stopnja alergenov v prebavnem traktu, kar bo privedlo do boljšega počutja in bolj urejene prebave. Samega glutena Enterosgel ne veže nase, zato se le tega še vedno izogibajte. Priporočljivo jemanje, 14-dnevna kura: 15g (1 jušna žlica na dan ali 1 vrečka) 3-krat na dan (45 g/dan) Kuro lahko ponovite vsak mesec, ali ob bistvenem poslabšanju stanja. Prav tako priporočamo uporabo Enterosgela pri vašem sinu. Ravno pri atopičnem dermatitisu se izdelek še kako izkaže (http://enterosgel.si/wp-content/uploads/2014/03/Enterosgel-alergologija.pdf). Iz telesa mu bo odstranil endotoksine, ki so glavni krivci za alergijske reakcije na koži. Priporočamo jemanje, kot po navodilih: Otroci: starejši od 5 let: 10-15g (2-3 čajne žličke ali 0,5-1 vrečka) 3-krat na dan (30-45g/dan) Priporočljiv čas jemanja: 21 dni ter ob vsakem poslabšanju stanja. V primeru, da ste zelo zaposleni, tako vi in vaš sin, lahko celotno dnevno količino Enterosgela pojeste tik pred spanjem.
?Pozdravljeni! Imam ugotovljeno laktozno intoleranco, v izjemnih primerih (ko ni možno drugače) si pomagam s prehranskim dopolnilom, ki vsebuje encim laktazo. Zanima me ali enterosgel pomaga pri odpravljanju neprijetnih vetrov, ki so posledica uživanja fižola, zelja ali cvrtja na svinjski masti. Tudi 14-letni sin ima težave ob uživanju takšne hrane (fižol, zelje-vse kar napenja razen mleka). Pomagava si s kapsulami karbofin, ki pa ne pomagajo tako hitro (zaradi službe, šole). Vem, da se tega rešiš s tem, da ne ješ takšne hrane ampak se ji vedno ne moreš. Za odgovor se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam! Karmen
Pozdravljena Karmen, Glede na vaše in sinove simptome, se nam jemanje Enterosgela zdi še kako primerno, saj pomaga pri vseh omenjenih težavah. Razumemo, da se je včasih težko upreti hrani, katera pa povzroča neugodne alergijske reakcije. Zato priporočamo vam in vašem sinu vsaj 14-dnevno prečiščevalno kuro (še bolje pa bi bilo 1 mesečno razstrupljanje). V tem času bo telo zaradi podpore v črevesju s strain Enterosgel-a lažje izločilo odvečne endotoksine (glavni krivci alergijskih reakcij) ter obnovilo sluznico in prebavo in pripomogel k končnemu boljšemu počutju in zmanjšanju določenih simptomov. Nato priporočamo uporabo izdelka ob vsakem dodatnem poslabšanju stanja tako pri vas, kot tudi pri vašem sinu.
?Pozdravljeni, pol leta nazaj sem dobila diabetes tipa II in povišan holesterol. Zato jemljem Siofor tablete (1/4 na dan) in tablete Sorvasto (1/2 na dan). Že tri leta se zdravim z antidepresivima (Paroxat 20 mg/dan). Po zdravniških preiskavah mi je zdravnica priporočila hujšanje, čiščenje krvi in razstrupljanje organizma s dietno prehrano oz. postom. Ali lahko Enterosgel uporabljam kljub navedenim zdravilom? Lp, Mirta
Spoštovani, Ste na idealni točki, saj boste z Enterosgel razstrupljanjem naredili ogromno razliko v vašem zdravju. Enterosgel jemljite 3x dnevno po 1 jušno žlico (lahko tudi celotno dnevno količino, 3-žlice, zaužijete tik pred spanjem) 4-6 tednov in vaša jetra vam bodo zelo hvaležna. Enterosgel bo namreč močno razbremenil vaša jetra in bodo zato lažje predelala trigliceride v njih. Svetujemo vam tudi večji vnos Omega 3 maščob, saj pozitivno vplivajo na raven trigliceridov in holesterola. Odpovejte pa se sladkorju in poskusite s povečano telesno aktivnostjo, saj boste tako ob pomoči SIOFORJA še bolj učinkovito znižali krvni sladkor. Pogumno in uspelo vam bo!
?Pozdravljeni! Imam dve avtoimunski bolezni... Revmatoidni artritis (jemljem tablete Arechin - nekdanji Resochin enkrat dnevno -doživljenjsko) in Antifosfolipidni sindrom, posledično sem imela globoko vensko trombozo (jemljem tablete Marevan enkrat dnevno -doživljenjsko). Kako gre Enterosgel skupaj s mojimi težavami oz. zdravili?? Hvala za odgovor! Melinda
Spoštovani, zaradi jemanja zdravila Marevan, žal uporabo Enterosgela kot razstrupljevalnega dodatka odsvetujemo. Priporočamo ga za uporabo ob driskah in prebavnih motnjah do konca težav. Enterosgel razbremeni jetra, preko katerih se presnavlja in izloča zdravilo Marevan in posledično lahko vpliva na njegovo delovanje. Glede Revmatoidnega artritisa svetujemo večji vnos nenasičenih maščobnih kislin in določena prehranska dopolnila, ki lahko podprejo vaše telo proti vnetju, kar ta bolezen tudi je. Za dodatne informacije glede tega se lahko obrnete na našega farmacevta Janeza Erčulja, mag. farm. Lep pozdrav, Ekipa Enterosgel Slovenija
?Pozdravljeni, že tri leta jemljem Rosuvastatin actavis 20 mg. Ali lahko uporabljam tudi Enterosgel, ne bo vplivalo na moja zdravila? Lp, Gerdes
Skupaj z Rosuvastatina se lahko Enterosgel brez problema uživa. Statini so znani, da obremenijo jetra, zato je dobrodošlo občasno razbremenjevanje jeter z Enterosgelom vsaj 2-krat letno. Hkrati s tem pozitivno vplivate tudi na LDL in VLDL maščobe v krvi, saj so jetra njihov glavni presnovni organ. Dodajte še večji vnos Omege-3 v obliki ribjega ali olivnega olja, ter Koencima Q-10 in telo vam bo hvaležno. LP, Janez Erčulj, mag.farm.
?Pozdravljeni, Imam Chronovo bolezen z zapleti in sicer abscesom. Nekaj časa sem imela drenažo, potem so mi jo odstranili in sedaj hodim k zdravniku prevezovat ranico od drenaže, skozi katero se še vedno izteka gnoj. Dajali so mi številne antibiotike in Medrol, ki ga zdaj zmanjšujem oziroma že ukinjam. Bolečin nimam,sem pa zadnje čase bolj zaprta. Rada bi odpravila ta absces brez operacije. Bi vaš gel pri tem pomagal??? Hvala za vaš odgovor in vašo pomoč,saj sem res že obupana. Lep pozdrav, Mirjana
Spoštovana Mirjana, Enterosgel nima narejenih direktnih študij glede vpliva na absces pri vaši bolezni. Njegovo delovanje je tako, da veže v črevesju toksine in s tem pospeši tudi njihov odtok iz telesa, zato ti manj intenzivno dražijo črevesno sluznico, ter s tem podprejo zdravljene KVČB - Študija, ki je to potrdila, se je nanašala na Ulcerozni kolitis. Glede na delovanje Enterosgela menimo, da njegova uporaba ne sme škoditi, saj ni nobenega indica, da bi kakorkoli dražila absces ali poškodovano tkivo, bo pa zmanjšala draženje črevesne vsebine. Pred uporabo se z danim odgovorom posvetujte tudi s svojim lečečim specialistom glede uporabe. Želimo vam vse dobro ter da bo okrevanje čim hitrejše! Lep pozdrav, Janez Erčulj, mag. farm.
?Pozdravljeni, Imam Angino pektoris. Zanima me, ali lahko jemljem Enterosgel pri jemanju sledečih zdravil; Nitrodur 0,2 tts obliži, Aldactone 25, Micardis 40, Ranexa 375, Crestor 20, Preductal 35, Concor cor 2,5, Nexium. Ali ga lahko uživa vnukinja, ki je hiperaktivna in jemlje Concerta in ima 16. let? Hvala, Cvetka.
Pozdravljeni, Ranexa in Concor-cor sta izredno pomembni zdravili, ki se uporabljata pri pacientih, ki imajo Angino pektoris -kronično obliko z napadi. Preductal zveča presnovo celic v srcu, da lahko preživijo med napadi. Ker je lahko napad za vas usoden, Enterosgel pa bi lahko znižal koncentracijo zdravil v krvi, ne priporočamo uporabe. Zdravilo vnukinje se izloča preko seča, zato lahko brez kakršnega koli problema naredi detox z Enterosgelom (3-krat na dan, 15g odmerek). Lep pozdrav, Janez Erčulj, mag. farm.

Pošljite vam Vaše vprašanje in mi vam bomo z našo ekipo strokovnjakov odgovorili v najkrajšem možnem času.

Vaše ime in priimek:

Vaš elektronski naslov:

Vaše vprašanje: