Domov > Blog > 5 idej za koriščenje bonov za dopust
OSTALO

5 idej za koriščenje bonov za dopust

13.07.2020
5 idej za koriščenje bonov za dopust

Kljub temu, da je Slovenija majhna, nam nudi ogromno lepih lokacij kjer lahko več kot neizmerno uživate v raznoliki naravi, gozdovih, morju, rekah in jezerih.

Država nam je letos zagotovila bone, z namenom reševanja turizma, obenem pa kot pomoč, da si Slovenci lažje privoščimo zaslužen dopust.

Vsak polnoletni državljan je tako upravičen do 200 evrskega bona, vsak mladoletni pa do bona v višini 50 evrov. Bone lahko izkoristite za plačilo nočitve ali nočitve z zajtrkom v Sloveniji.

Ker je možnosti veliko, smo se odločili, da vam predstavimo nekaj idej za koriščenje bonov za letošnji dopust.

Dolina Soče

Med lepše dele Slovenije sodi reka Soča, saj ima poleg dih jemajoče narave še izjemno bogato kulturno dediščino.

Če bi svoj dopust radi preživeli aktivno v naravi, vam dolina Soča nudi pestro izbiro pohodniških poti, na voljo imate aktivnosti na vodi kot so rafting, kanjoning, kayaking ter ribolov. Ob vsemu temu pa je Soča odlična za kopanje in poletno ohladitev. Priporočamo dolino Lepena kjer lahko skočite v najbolj turkizno reko v Sloveniji. Za adrenalinske navdušence so ob Soči na voljo tudi pustolovski parki, ki vas ne bodo pustili ravnodušne.

Ob vseh naštetih možnostih si lahko ogledate Kobariški muzej, ki hrani zanimive ostanke iz prve svetovne vojne. Tu prav tako najdete muzeje na prostem. To so predvsem stavbe in utrdbe postavljene v zgodovinskih bojih med Italijo in Avstro-ogrsko. Le-te so idealna kombinacija narave in spomina na našo preteklost.

Nastanitve v dolini Soči lahko najdete na tej povezavi.

Bela Krajina

Bela Krajina je izjemno zanimiv del Slovenije. To je edina slovenska pokrajina katere ime izvira iz tekstila bele barve. Tu je dom posebnega dela slovenske kulture, znan po Belokranjskih pisanicah in Belokranjskih drsankah.

V okolici je veliko razgibanih pohodniških poti ter poti za kolesarjenje. Bela Krajina prav tako slovi po izvrstni kulinariki, ki jo lahko izkusite na lokalnih prireditvah, festivalih in turističnih domačijah.

Povezavo do nastanitev nadete tukaj.

Rogla

Čeprav je naselje Rogla morda bolj znano kot smučišče, je v poletnem času, ko je v dolini soparno in vroče, tam zelo sveže in prijetno. Rogla se nahaja na Pohorju na nadmorski višini 1500 m.

Okolica ponuja veliko možnosti za rekreacijo, obenem pa je tudi naravno-klimatsko zdravilišče. Najnovejša atrakcija je pot med krošnjami, ki je speljana dobesedno med vrhovi dreves, zraven pa je tudi razgledni stolp. Ta pa ni edini, saj Rogla premore še starejši razgledni stolp, ki je oddaljen približno 2 km od hotela Planja.

Lokacija omogoča adrenalinski spust po zimsko-letnem sankališču Zlodejevo. Za kolesarske ekstremiste pa je tu tudi Bike park Rogla. Če imate raje kolesarstvo ali pohodništvo pa vam priporočamo izlet na bližnja Lovrenška jezera.

Vse nastanitve na Rogli si lahko ogledate tu.

Uporabljeni izdelki:

Kamniško-Savinjske Alpe

Kamniško-Savinjske Alpe se nahajajo na severu Slovenije, ime pa so dobile po mestu Kamniku, ter reki Savinje. To je eden lepših koncev Slovenije, obenem pa manj obljuden od Triglavskega narodnega parka.

Tu je najbolj popularna Logarska dolina s slapom Rinka, kjer se lahko skopate v hladni gorski vodi, za hribolazce pa so tu vrhovi, ki presegajo 2.500 m. Tu se prav tako nahaja velika planina, ki je znan po izjemnem razgledov ter ohranjeni pastirski dediščini. Na planino se lahko odpravite peš ali pa z sedežnico.

Nastanitve ob Kamniško-Savinjskih Alpah si lahko ogledate tukaj.

Kras

Kras je široko območje na jugozahodnem delu Slovenije, ki je znano po prepustnih kamninah zaradi katerih je prišlo do značilnih kraških površinskih in podzemeljskih oblik.

Na Krasu se lahko razvajate z edinstveno lokalno kulinariko, regija je znana po kulinaričnih dogodkih, kjer lahko uživate v lokalnih vinih, siru ter pršutu. Pohodniki tudi tu ne boste razočarani, saj imate na voljo ogromno prečudovitih poti po edinstveni kraški pokrajini. Prav tako si lahko ogledate srednjeveške utrdbe, kot je mesto Štanjel, odidete jahati v kobilarno Lipica, ali pa se podate po edinstvenih kraških jamah. Najbolj znane so Škocjanske jame, ki se nahajajo blizu Divače.

Nastanitve na Krasu lahko najdete tu.


Slovenija je Lepa

Ker je naša država prečudovita smo prepričani, da je poleg naštetega ostalo še ogromno možnosti za prečudovito raziskovanje naše dežele. Da boste na poti pripravljeni na najpogostejše težave na poti, ki so slaba prebava, sončne opekline ali zastrupitev, pa s seboj vzemite Enterosgel.

Želimo vam veselo počitnikovanje!
Ekipa Enterosgel

© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si