Domov > Blog > Do zdrave kože v nekaj tednih
OSTALO

Do zdrave kože v nekaj tednih

28.03.2018
Do zdrave kože v nekaj tednih

Koža je največje telesno skladišče vode

Kot smo že omenili, je prvotna funkcija kože zaščita telesa pred zunanjimi dejavniki. Vendar koža opravlja tudi druge naloge, katerih se mogoče v vsakdanjem življenju ne zavedamo.


Uravnavanje telesne temperature je naslednja pomembna funkcija kože. Pri tem sodeluje približno 2,5 milijona žlez znojnic, ki so razporejene na koži dlani, podplatov, pazduh in lasišča. Koža s potenjem hladi telo, s krčenjem žil v usnjici pa zadržuje toploto.


Koža opravlja tudi senzorično oz. čutno funkcijo. Živčni končiči v koži omogočajo zaznavanje pritiska, vibracij, dotika, bolečine in temperature. Koža lahko zazna že razliko v teži za 0,005 g in reagira na temperaturo od –18 do +44 stopinj Celzija.


Posledice poškodovane kože

Ko je naravna bariera kože poškodovana, je ogrožena predvsem njena zaščitna funkcija. Koža izgubi vlago in prožnost ter je na otip lahko suha, razpokana, povešena. Občutljivost na zunanje vplive se poveča, zato je tudi bolj nagnjena k okužbam. Okužena koža lahko postane vneta, saj začnejo delovati vnetne imunske celice, ki skušajo pozdraviti okužbo. Pri stanjih, kot so dermatitis, atopični dermatitis, luskavica, srbeče lasišče, je pogosto potrebno zdravljenje, ki prekine začarani krog ponavljajoče se srbečice in prepreči nadaljnjo okužbo.


Postopek razstrupljanja z Enterosgelom se je pokazal za zelo učinkovito metodo, ki z razstrupljanjem podpre zdravljenje zgoraj naštetih težav. Pomaga tudi pri razdraženi koži, ki ima pogosto za posledico akne in mozolje. Enterosgel je primeren tudi za mladostnike, ki so v dobi pubertete podvrženi težavam s kožo.


Pozitivni učinki jemanja gela so se pri nekaterih bolnikih pokazali že po 21-dneh, pri nekaterih pa šele po 2-mesecih selektivnega razstrupljanja. Vsekakor se je smiselno razstrupljati toliko časa, dokler se simptomi ne umirijo oz. popolnoma izginejo. Priporočeni odmerki Enterosgela za določeno težavo ali bolezensko stanje so natančneje opisani tukaj


Koža pri odraslem človeku meri do 2m2 in tehta do 10 kg. Po funkciji je najbolj vsestranski organ, zato se mu splača nameniti vso skrb in pozornost. Nenazadnje ima koža tudi pomembno psihološko vlogo, saj je ključen dejavnik našega zunanjega videza in vpliva na to, kako se v svojem telesu počutimo.


Zdravo telo, srečno življenje!

© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si