Domov > Blog > Kako se ustrezno pripraviti na čas alergij?
ALERGIJE

Kako se ustrezno pripraviti na čas alergij?

11.04.2018
Kako se ustrezno pripraviti na čas alergij?

Ste tudi vi med tistimi, ki spomladanske mesece preživljajo z grenkim priokusom? Namesto, da bi uživali ob prebujanju narave in dišečih vonjavah v zraku, se spopadate s kihanjem, srbečico, zatekanjem, zamašenim nosom, solzenjem in se celo izogibate zunanjim aktivnostim in času v naravi? Alergijski rinitis ali seneni nahod je zelo razširjena vrsta alergije in lahko povzroča neprijetne alergijske reakcije. Povzročajo ga predvsem pelodi zelišč, trav, dreves, grmovnic in žita, ki pridejo v telo skozi dihala.


Alergeni in simptomi

Človek lahko razvije alergijo na praktično katerokoli snov. Seneni nahod je posledica preobčutljivosti za alergene snovi iz okolja, ki jih človek vdihuje. Spomladanski seneni nahod povzročajo pelodi leske, breze in vrbe. Zgodaj poleti ga povzročajo pelodi bukve, javorja, hrasta in travniških rastlin (trave, timijan), pozno poleti pa pelodi pelina in trstike.

Simptomi senenega nahoda so zelo nadležni in neprijetni. Prizadete so predvsem sluznice zgornjih dihalnih poti (nos, obnosne votline )in oči. Včasih lahko seneni nahod spremlja tudi druge alergijske bolezni, kot je astma. Raziskave kažejo, da v razvitih področjih za simptomi senenega nahoda trpi že 10 % prebivalstva, trend alergičnih obolenj pa iz leta v leto narašča.


Premagajte seneni nahod! Razstrupite se!

Mnogi razstrupljanje povezujejo s postom in ostalimi očiščevalnimi postopki telesa, ki so blagodejni za črevesje. Kar seveda vse drži, vendar ima razstrupljanje veliko širši pomen in številne pozitivne učinke. Razstrupljanje dokazano blagodejno vpliva na dvig imunskega sistema in koncentracije, razbremeni organe, očisti kožo, poveča dotok energije, izboljša spanje in odpravlja utrujenost. Verjetno nikoli niste pomislili, da si z razstrupljanjem lahko pomagate tudi pri zdravljenju alergij? Pa si lahko. Dobra novica je, da lahko seneni nahod precej ublažite ali se mu celo izognete na zelo preprost način.


Zakaj razstrupljanje?

Vemo, da z razstrupljanjem izločamo iz telesa nakopičene toksine in ostale škodljive, odvečne snovi. Enako je z alergeni. Če jih čim prej izločimo iz telesa, bodo tudi simptomi milejši in bodo trajali krajši čas. Da postopek razstrupljanja ne bil preveč neprijeten, lahko uporabite medicinski pripomoček Enterosgel in se razstrupite hitro, varno in predvsem učinkovito.

Gre za silikonski gel, ki je močan enterosorbent in iz črevesja odstranjuje škodljive snovi, ki se skupaj z njim izločijo iz telesa, med drugim tudi alergeni. S tem si telo hitreje opomore in naše počutje se močno izboljša, simptomi alergij pa se ublažijo.


Namesto simptomov raje odpravite vzroke

Le nekaj sto rastlin povzroča seneni nahod, simptomi pa trajajo, vse dokler je oseba izpostavljena cvetnemu prahu. Nadležni seneni nahod tako lahko traja od nekaj tednov do nekaj mesecev, odvisno od koncentracije cvetnega praha v zraku in tudi od tega, na koliko vrst je oseba alergična. Popolno izogibanje alergenom je seveda nemogoče, zato se večina ljudi zateče k lajšanju simptomov. Bodisi z jemanjem antihistaminikov in kortikosteroidov, s cepljenjem ali imunoterapijo.

Mi pa priporočamo postopek razstrupljanja, saj s tem ne odpravljamo samo simptomov, ampak pomagamo pospešiti izločanje alergenov iz telesa in s tem vzrok alergije.


Zdravo telo, srečno življenje!

Uporabljeni izdelki:

© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si