Domov > Blog > Strupi v črevesju - vaš skriti sovražnik!
PREBAVILA

Strupi v črevesju - vaš skriti sovražnik!

28.03.2018
Strupi v črevesju - vaš skriti sovražnik!

Črevesna flora je vaša zaveznica


Naš prebavni trakt naseljujejo mikroorganizmi (bakterije), ki predstavljajo kar 90% celičnega in genetskega dela v naših telesih. V uravnoteženem ekosistemu prebavnega trakta je 85% zdravih in 15% škodljivih bakterij. Preglavice nam seveda povzročajo škodljive bakterije, ki pa ne prizadenejo samo prebavil, ampak tudi druge sisteme v telesu, npr. imunskega. Zdrave bakterije proizvajajo maščobne kisline, ki vplivajo na zmanjšanje vnetnih procesov in ohranjajo zdrav imunski sistem. Slabe bakterije pa proizvajajo ogromno toksinov, ki se preko prebavnega trakta vsrkajo v kri in potujejo po telesu. Slabe bakterije proizvajajo tudi maščobo, ki spodbuja nastanek alergij, astmo in izpuščaje.


Razstrupite
telo

Vzdrževanje zdrave črevesne flore je vitalnega pomena za vaše fizično in psihično blagostanje. V kolikor opazite znake kot so lepljivo blato, temno ali zelo svetlo blato, zaprtje ali driska, vetrovi, napetost v trebuhu, je čas za ukrepanje. Najprej je smiselno omejiti ali popolnoma izločiti številne strupe, ki jih vnašate v telo: alkohol, kava, tobak, rafinirani sladkorji in nasičene maščobe, prav tako se izogibajte predelani hrani. Še bolj priporočljiva in učinkovita metoda regeneracije vaše črevesne flore je čiščenje oz. razstrupljanje.
Ko je črevesje preobremenjeno, postanejo črevesne resice preveč prepustne in skoznje v kri prehajajo mnoge snovi, ki se začnejo kopičiti v naših tkivih in organih in jih obremenjujejo. Vse te snovi morajo iz telesa izločiti jetra, vendar je povprečen človeški organizem dandanes tako obremenjen s strupi, da mu moramo pri čiščenju pomagati od znotraj. S pomočjo razstrupljanja se strupi hitreje izločijo iz telesa in telo si prej opomore.


Učinki razstrupljanja

Obstaja več metod razstrupljanja. Nekateri se poslužujejo bolj tradicionalnih kot so post, klistir, terapije z zeliščnimi ali sadnimi pripravki. Poznamo pa tudi sodobnejše medicinske pripomočke za razstrupljanje, med katere spada tudi Enterosgel. Tukaj bi izpostavili dejstvo, da se Enterosgel ne absorbira na sluznico prebavil in ne prehaja preko stene prebavnega trakta v telo. Skozi prebavni trakt prehaja na naravni način in veže nase škodljive snovi, bakterijske toksine in viruse ter se iz črevesja izloči v celotni zaužiti količini skupaj z blatom.
Z razstrupljanjem telo ponovno spravimo v ravnovesje. Poveča se dotok energije, stopnja koncentracije je višja, izboljša se delovanje imunskega sistema, koža je čistejša, zmanjša se telesna teža se, počutimo se srečnejši.


Vsekakor svetujemo, da ne zanemarite skrbi za svojo črevesno floro in ste pozorni na morebitne znake njenega porušenega ekosistema. S tem si boste prihranili marsikatero zdravstveno težavo, ki jo običajno povezujete z drugimi vzroki nastanka.


Ne pozabite, vse se začne v črevesju.


Zdravo telo, srečno življenje!

Oznake
#črevesje #razstrupljanje #prekomerna telesna teža #akne #depresija #astma
© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si