Domov > Blog > Oslabljene ledvice? Prepoznajte znake.
OSTALO

Oslabljene ledvice? Prepoznajte znake.

28.03.2018
Oslabljene ledvice? Prepoznajte znake.

Znaki, da ledvice ne delujejo pravilno

Poleg tega, da ledvice odstranjujejo odvečne snovi in tekočine iz telesa, skrbijo tudi za uravnavanje krvnega tlaka, števila rdečih krvnih telesc, količine kalcija ter vzdrževanje ustreznega kislo – bazičnega ravnovesja krvi.

Kadar pa ledvice ne delujejo pravilno, se odvečne in škodljive snovi zadržujejo v organizmu. To lahko privede do povišanja ravni slabega holesterola, zvišanja krvnega tlaka ali hujših bolezni kot so kronično popuščanje ledvic.

Znaki, ki nakazujejo, da vaše ledvice ne delujejo pravilno, so:

  • bolečine v spodnjem delu hrbta
  • boleče uriniranje, pogostejša potreba po uriniranju, peneči urin
  • splošna telesna šibkost, mišični krči, utrujenost
  • potemnitev kože in kožna srbečica (izpuščaji)
  • težave s koncentracijo
  • pomanjkanje apetita
  • slabost ter bruhanje

Navade, ki škodijo ledvicam

Ledvicam najbolj škodite, če ne pijete dovolj vode. Z nezadostno hidracijo telesa se zmanjšuje pretok krvi in posledično se zmanjša tudi izločanje toksinov. Pretok krvi zmanjšuje tudi pretirano jemanje protibolečinskih tablet, zato vedno pozorno preberite navodila za jemanje.

Preveč kofeina in alkohola bo prav tako ogrozilo delovanje vaših ledvic. Oboje namreč dvigne krvni tlak v telesu, ki ustvarja pritisk na ledvice in jim tako škoduje. Prav tako ni priporočljivo v telo vnašati prevelikih količin natrija (predvsem s slano hrano), saj presnova natrija ledvice precej obremenjuje. Tudi zadrževanje urina je lahko škodljivo, saj poln mehur pritiska na zunanjo stran ledvic.

Svetujemo, da ob boleznih kot sta prehlad in gripa svojemu telesu privoščite počitek, saj lahko ignoriranje tovrstnih stanj pripelje tudi do poškodbe ledvic.

Kako ohraniti zdrave ledvice

Najbolj pomembno je, da svojemu telesu zagotovite dovolj vode. Uživajte živila kot so ingver, peteršilj, sveže ali posušene brusnice, sončnična semena, čaj iz kopriv.

Pri težavah z ledvicami si lahko pomagate tudi z Enterosgelom, da bo vaše telo hitreje izločilo strupene snovi. Če ledvice ne delujejo optimalno, lahko pride tudi do nabiranja presnovkov v telesu. Škodljive snovi se namreč ne izločijo, temveč telo išče nove poti in načine, kako jih izločiti. Ena izmed poti je izločanje preko črevesja, vendar večina teh snovi nato kroži iz črevesja nazaj v telo. Enterosgel v prebavnem traktu veže določene izmed teh snovi in prepreči njihovo ponovno absorbcijo. S tem se posredno razbremeni sistem za razstrupljanje telesa.

Čeprav so eden najpomembnejših organov v telesu in zaradi bolezni ledvic letno umre milijone ljudi po svetu, jim zagotovo posvečamo premalo pozornosti. Poskrbite, da bo vaš motor dobro deloval.

Zdravo telo, srečno življenje!

© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si