Domov > Blog > Zdravo življenje v času omejenega gibanja
OSTALO

Zdravo življenje v času omejenega gibanja

15.04.2020
Zdravo življenje v času omejenega gibanja

Pomlad je čas, ko se prebudimo ob zvokih ptičjega žvrgolenja, medtem ko nam jutranji žarki naznanjajo toplejše vreme. Je idealno obdobje za preživljanje časa v naravi. Ker smo trenutno v situaciji, ko je priporočljivo le nujno gibanje na javnih prostorih, bomo zagotovo preživeli manj časa na zraku. Kaj to pomeni za naše zdravje? Kako najbolje čez trenutno stanje, da bomo iz njega prišli zdravi in polni energije?

Gibanje je še vedno najpomembnejše

Kljub prepovedi gibanja na javnih površinah je le-to še zmeraj dovoljeno v smislu sprehoda ali teka. Dovoljeno je gibanje znotraj občine, v spremstvu članov skupnega gospodinjstva ali ožjih družinskih članov.

Ker je gibanje na prostem izjemnega pomena za zdravje, si ga privoščite kolikor je le mogoče. Zdravstvenih razlogov za to je ogromno. Redno gibanje nam zniža srčni pritisk ter pomaga do manj holesterola in maščob. Tudi sončna svetloba pripomore k zdravju, saj je ključna za tvorbo vitamina D, ki skrbi za imunski sistem. Sprehod v gozdu ali parku ugodno vpliva na stres, izboljša pa se tudi počutje po sprehodu, ko se vrnete za štiri stene.

Dodatno ne gre pozabiti na rekreacijo v lastnem stanovanju. Na spletu lahko najdete veliko brezplačnih napotkov za športne vaje, ki ne zahtevajo opreme.

Ne pozabite na zdravo prehrano

Zdrava prehrana ostaja bistven temelj našega zdravja, ki ga ne gre zanemariti. Poskrbite, da jeste uravnoteženo, ne pozabite na dovolj sadja in zelenjave. Prav tako je pomembno, da se v času, ko smo veliko doma, izogibate pretiranemu uživanju sladkorja in procesirane hrane.

Kljub temu, da je priporočeno manj obiskov trgovine vseeno poskrbite, da bo vaša hrana raznolika. Na nakup se pripravite s seznamom stvari, ki jih nameravate zaužiti.

Bodite pozorni na mentalno zdravje

V času, ko preživljamo veliko časa doma, obenem pa omejujemo osebne stike le s člani našega gospodinjstva se lahko hitro počutimo utesnjujoče. Utesnjenost, jeza, potrtost in dolgčas so normalni odzivi na tako situacijo. Da se lažje soočite s temi čustvi vam svetujemo iskrenost in medsebojen pogovor z družino in ostalimi člani gospodinjstva. Izrazite svoje potrebe, najsi bo to več prostora zase ali pa povečana pozornost.

Prav tako ohranjajte povezanost z bližnjimi preko telekomunkacijskih sredstev. Obenem je priporočljiva omejitev gledanja novic na le-najnujnejše, še posebej če vam le-te

povzročajo nelagodne občutke.

Uporabljeni izdelki:

Poskrbite za čistočo

Ker v teh dneh večino časa ostajamo doma, je še toliko pomembnejše, da skrbimo za red in čistočo prostorov kjer se zadržujemo. Čisti prostori zmanjšajo možnosti za pojav bolezni, urejenost prostorov pa pripomore k pozitivnosti in lažji koncentraciji. Ob rednem pospravljanju pa ne pozabite na prezračevanje, saj nam prav sveži zrak neizmerno poveča kvaliteto notranjega bivanja.


Vzemite si čas zase

Naj bo to topla kopel, prijetna knjiga, umetniška ustvarjalnost ali pa nadaljevanka, poskrbite, da nekaj časa namenite razvajanju samega sebe. Lahko postanete ustvarjalni in se lotite kakšnega projekta, ki ste ga dalj časa odlašali. Najbolj pomembno je to, da najdete nekaj, kar vas veseli in si za to aktivnost vzamete nekaj časa. To vam bo pomagalo k boljšem razpoloženju in večji kvaliteti časa, preživetega doma.


Bodite pripravljeni na nevšečnosti

Kljub vsem napotkom in previdnosti se lahko zgodi, da vas doleti kakšna bolezen. V času, ko je večina zdravstva namenjena zdravljenju določenega virusa, je priporočljivo biti pripravljen na lastno zdravljenje. Imejte pri roki vsaj osnovna zdravila in pripomočke, ki vam bodo pomagali pri lajšanju morebitnih bolezenskih simptomov. Med njimi je tudi naš izdelek Enterosgel, ki nase veže strupe, viruse in bakterije in tako izjemno pomaga prebavi. Ob znakih vročine pa v vsakem primeru pokličite osebnega zdravnika za sprejetje nadaljnjih navodil.

Upamo, da boste naslednje dni preživeli kvalitetno in zdravo, ter da ohranite pozitiven pogled na svet.


Lep dan vam želi ekipa Enterosgel!Oznake
#Zdravje, Karantena, Prepoved gibanja, koronavirus, nasveti, prepoved, gibanje
© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si