• Enterosgel® je medicinski pripomoček, ki v črevesju veže škodljive snovi in tako prepreči njihov nadaljni prehod v organizem.
 • Aktivna snov v Enterosgelu® je polimetilsiloksan polihidrat. Sestava 100g Enterosgela®: polimetilsiloksan polihidrat 70 g; prečiščena voda 30 g.
 • Spada v skupino snovi, katere se imenujejo enterosorbenti in imajo to lastnost, da na svojo površino oziroma v svoje pore vežejo različne snovi.
 • Enterosgel® veže snovi višje molekulske mase velikosti nad 1,5 kDa, ob tem pa ne veže snovi, manjše od te velikosti.
 • Pomembno dejstvo je, da se Enterosgel® ne absorbira na sluznico prebavil in ne prehaja preko stene prebavnega trakta v telo. Enterosgel® prehaja skozi prebavni trakt na naravni način, v njem pa absorbira (veže) škodljive snovi in toksine ter se iz telesa izloči v celotni zaužiti količini skupaj z blatom.
 • Mnogi učinki izdelka Enterosgel® so bili klinično dokazani, še vedno pa marsikateri pozitiven vpliv jemanja izdelka Enterosgel® ne morejo razložiti z znanim mehanizmom.
 • Izdelek je tako namenjen pomoči ob običajnih črevesnih težavah, zastrupitvah s hrano, pretiranim uživanjem sladkorja, maščob in alkohola, kot podpora zdravljenja različnih akutnih in kroničnih bolezni, sindroma razdražljivega črevesja, ter kot izdelek za profilaktično razstrupljanje telesa.
 • Enostavna uporaba, netoksičnost, učinkovitost in varnost, potrjene s 15 letnimi opazovanji ter več študijami, delajo Enterosgel® izdelek, kateri ne bi smel manjkati v nobeni družinski prvi pomoči.

** Posneto v letu 2015

Zakaj Enterosgel?


 • Enterosgel® je medicinski pripomoček zasnovan na naravnem siliciju in je popolnoma varen za uporabo med nosečnostjo in dojenjem.
 • Popolnoma je varen za uporabo pri otrocih od 1 leta naprej. Otroci stari od 1-3 let starosti naj vzamejo Enterosgel po posvetu s pediatrom.
 • Enterosgel® je gel brez barve in okusa, ter vonja. Ne vsebuje sladkorja, sladil, laktoze, glutena, maščob, okusov, barvil in konzervansov, niti sestavin rastlinskega in živalskega izvora.
 • Enterosgel® se ne absorbira na sluznico prebavil in ne prehaja preko stene prebavnega trakta v telo.
 • Enterosgel® prehaja skozi prebavni trakt na naravni način, v njem pa absorbira (veže) škodljive snovi in toksine, ter se iz telesa izloči v celotni zaužiti količini skupaj z blatom. Rok uporabe je 3 leta, na sobni temperaturi. Hiter in enostaven za uporabo.

Enterosgel je dokazano učinkovit pri:


 • sindromu razdražljivega črevesja
 • sezonskem razstrupljanju telesa
 • težavah z želodcem (dispepsija)
 • diareji (kronična, akutna)
 • podpora pri obnovi črevesne flore (npr. po jemanju antibiotikov)
 • prebolevanju zastrupitve z alkoholom
Enterosgel hitro in varno

HITRO IN VARNO

Uporaba

Način 1
Način 2

Pred uporabo tubo dobro pretresite! Poplaknete z zadostno količino tekočine (200 ml za odrasle in otroke starejše od 15 let, 50-100 ml za otroke stare od 1-14 let). Zadosten vnos tekočine je potreben kot del osnovnega zdravljenje akutne driske. Uporabite 1-2 uri pred ali po obroku, ali jemanju zdravil.

Pri močnih prebavnih motnjah, driskah, zastrupitvah s hrano ali alkoholom priporočamo “krizni odmerek” izdelka Enterosgel®, to je dnevni odmerek za odraslo osebo (45g) v 1x zaužitju. Tak način jemanja ponavljate do izboljšanja stanja. Pri driski ob vsakem ponovnem odvajanju ponovno zaužijete 2 žlici (2 vrečki) izdelka Enterosgel in to ponavljate do zaustavitve driske. Ista navodila veljajo tudi za otroke, le da količino vnosa izdelka Enterosgel® prilagodite starosti otroka.

Enterosgel® se iz telesa izloči z blatom skupaj z vezanimi strupenimi in škodljivimi snovmi, kar je lahko koristno za zdravljenje indiciranih stanj akutne diareje, ki je posledica sindroma razdražljivega črevesja (IBS).

Priporočeno doziranje:

Odrasli in otroci nad 15 let:

15-22,5 g 3x na dan (15-22,5 g = 1 jušna žlica) razredčenih v 200 ml vode.

Otroci stari 7-14 let:

10 g 3x na dan (10g = 2 čajni žlički) razredčenih v 50-100 ml vode.

Otroci stari 3-6 let:

5 g 3x na dan (5g = 1 čajna žlička) razredčenih v 50-100 ml vode ali mlačnega čaja.

Otroci stari 1-3 let:

Pred uporabo Enterosgela® se posvetujte z zdravnikom.

Pogosta vprašanja

Alergijske reakcije predstavljajo posameznikov odziv na določene snovi, ki pa niso vedno prisotne v hrani. Kako ENTEROSGEL prepozna potencialne alergene?
Enterosgel podrobnosti vprašanja
Lahko ENTEROSGEL raztopimo v čaju ali sadnem soku?
Enterosgel podrobnosti vprašanja

Pozdravljeni, imam GERB (gastritis), občasno jemljem Controloc 40 mg. Sem tudi ALERGIK na PRŠICO in imam pršilo za nos Mommox. Leta 2007 sem bila operirana na žolču - kamni. Ali bi lahko naredila eno kuro razstrupljanja s tem gelom? Vesna

Enterosgel podrobnosti vprašanja

Pozdravljeni, sem v zadnjem trimesečju NOSEČNOSTI, pa me zanima, če lahko naredim 14 dnevno kuro, ali priporočate, da raje počakam. Mučijo me namreč GLIVICE (trenutno se zdravim s Canestenom), srbečica po telesu, pekoča zgaga, pojavile so se krčne žile. Hvala za odgovor in lp, Polona

Enterosgel podrobnosti vprašanja
© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si