Več o izdelku

Enterosgel je peroralni črevesni sorbent (enterosorbent). Temelji na organskem mineralu s sposobnostjo adsorpcije nekaterih strupenih in škodljivih snovi v črevesju (endotoksini, enterotoksini), katere fizično veže na svojo površino, zmanjša pogostost odvajanja in skrajša trajanje diareje. Enterosgel se iz telesa izloči z blatom skupaj z vezavnimi strupenimi in škodljivimi snovmi, kar je lahko koristno za zdravljenje indiciranih stanj akutne diareje in kronične diareje, ki je posledica sindroma razdražljivega črevesja (IBS).


Njegova prisotnost vzpostavi okolje za hitrejšo obnovo črevesne sluznice in pomaga pri ponovni vzpostavitvi mikrobiocenoze prebavnega trakta po njenih spremembah ter bakterijskih okužbah. Široko področje uporabe, varnost, učinkovitost, enostavna uporaba ter veliko število znanstvenih študij naredi Enterosgel primeren za podporo pri zdravljenju mnogih bolezni.

Podpira zdravljenje številnih bolezni:

Podpira zdravljenje številnih bolezni:


Struktura izdelka Enterosgel je porozna in v obliki trdne, prostorsko oblikovane organske matrike iz silicija z določenimi dimenzijami por. Pore imajo zaradi svoje velikosti večjo afiniteto do vezave snovi, katerih velikost znaša nad 1,5 kDa. Kljub temu Enterosgela ni popolnoma selektiven za večje molekule, zato je ob zaužitju gela pomembno upoštevati priložena navodila, saj tako omogočimo njegovo optimalno delovanje.

Farmakološke lastnosti


Struktura izdelka Enterosgel je porozna in v obliki trdne, prostorsko oblikovane organske matrike iz silicija z določenimi dimenzijami por. Pore omogočajo zaradi svoje velikosti absorpcijo snovi, katerih velikost znaša nad 1,5 kDa. Fizikalno kemijske lastnosti Enterosgela preprečujejo njegovo absorpcijo v telo preko stene prebavnega trakta, s tem pa zagotavljajo varnost pri uporabi in absorpcijsko delovanje le v prebavnem traktu.
Med prehajanjem skozi prebavni trakt veže Enterosgel v črevesju snovi endogenega in eksogenega izvora, vključno z antigeni, živilskimi alergeni, solmi težkih kovin in jih odstrani iz prebavnega trakta. Nase veže snovi velikosti nad 1,5 kDa. Izdelek veže nase tudi nekatere presnovne izločke, vključno s presežnimi količinami bilirubina, sečnine in lipidnih kompleksov, katere telo izloča v črevesni lumen in so ob ponovni reabsorpciji terprehodu v enterohepaično kroženje lahko posredni vzrok za endogeno toksikozo in obremenitev organizma. Enterosgel veže nase aromatske ogljikovodike in njihove derivate, organska topila in nekatere druge industrijske kemikalije, ki lahko ob morebitni absorpciji v telo povzročijo resne in dolgotrajne zdravstvene težave. Enterosgel ne veže snovi, ki so manjše od velikosti 1,5 kDa in spadajo v skupino snovi z manjšo molekulsko maso. Mednje spada tudi večina zdravilnih učinkovin, katere jemljemo peroralno in to dejstvo teoretično omogoča sočasno jemanje Enterosgela in zdravil brez razmika, ne da bi ta vplival na delovanje zdravila. Hkrati s svojo prisotnostjo ne vpliva na peristaltiko in normalno delovanje črevesja ter njegovo praznenje. Enterosgel pozitivno podpre zdravljenje drisk, tako bakterijskih kot virusnih. Pomaga pri zdravljenju indiciranih stanj akutne diareje in kronične diareje, ki je posledica sindroma razdražljivega črevesja (IBS).
© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si