Atopični dermatitis


Atopijski ali atopični dermatitis je stanje, zaradi katerega koža postane rdeča in srbi. Pogost je pri otrocih, vendar se lahko pojavi pri kateri koli starosti. Atopijski dermatitis je dolgotrajna (kronična) bolezen in ima lahko intervale poslabšanj ter izboljšanj se občasno pojavi.

Za atopijski dermatitis ni zdravila, vendar ustrezna nega in prehrana lahko ublažita srbenje ter preprečita nove izbruhe.

Po izsledkih raziskav naj bi na razvoj atopijskega dermatitisa vplivala tudi prehrana, med drugim predvsem mlečne beljakovine in jajca ter nekatera druga živila, pri katerih je nekoliko višja verjetnost alergije (nekateri oreški, jagode, stročnice ...).

ENTEROSGEL je peroralni črevesni adsorbent. To pomeni, da nase veže strupene in škodljive snovi in jih izloči iz telesa, skupaj z blatom.

ENTEROSGEL  temelji na organskem mineralu. Je nežen do črevesja, popolnoma nealergen, ne vsebuje dodatkov ali konzervansov, ne vsebuje sladkorja, glutena, laktoze in je veganski.

ENTEROSGEL ni zdravilo in se ne absorbira v krvni obtok ter le prehaja skozi prebavni trakt po naravni poti. V približno 12 urah se izloči z blatom.

Uporaba ENTEROSGELA pri kompleksnem zdravljenju atopiskega dermatitisa
Atopijski dermatitis mednarodne strokovne organizacije opredeljujejo kot kronično vnetje kože, ki nastane tudi zaradi prirojenih motenj zaščitne funkcije kožne bariere.
Preberi več
Optimizacija terapije z enterosorbenti pri akutnih črevesnih okužbah otrok z atopičnim dermatitisom
V zadnjih letih se pojavnost alergijskih bolezni povečuje pri otrocih vseh starostnih skupin. Po nedavnih statističnih podatkih te bolezni prizadenejo do 35% evropskega prebivalstva. Atopijski dermatitis je najbolj razširjena alergijska bolezen.
Preberi več
Klinična učinkovitost Enterosgela pri korekciji sistemske endotoksemije pri otrocih z atopijskim dermatitisom
Endotoksini so biološko aktivne spojine iz lipopolisaharidov celične membrane gram-negativnih bakterij.
Preberi več
© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si