Prebava


Prebava se ne odvija le v želodcu, temveč je to dolg proces, ki vključuje številne organe.

Začne se v ustih, kjer slina razgrajuje hrano. Prežvečena hrana potuje skozi požiralnik do želodca, kjer jo le ta razgrajdi z želodčno kislino in različnimi encimi. Nato se hrana premakne v tanko črevo, kjer se združujejo izločki trebušne slinavke in žolčnika ter hrano še dodatno razgradijo, da se hranila lahko absorbirajo v krvni obtok, ostanki pa potujejo dalje v debelo črevo. V debelem črevesju se reabsorbira še voda, preostanek pa se v obliki blata izloči iz telesa.

Prebavne težave se lahko pojavijo kjer koli na tej poti, saj se poleg koristnih snovi lahko v v črevesju v telo reabsorbirajo tudi škodljive snovi.

ENTEROSGEL je peroralni črevesni adsorbent. To pomeni, da nase veže strupene in škodljive snovi in jih izloči iz telesa, skupaj z blatom.

ENTEROSGEL tako učinkovito zmanjša pogostost odvajanja blata in trajanje driske.


ENTEROSGEL ni zdravilo in se ne absorbira v krvni obtok ter le prehaja skozi prebavni trakt po naravni poti. V približno 12 urah se izloči z blatom.

Howell, Enterosgel za zdravljenje odraslih z akutno diarejo
Akutne črevesne okužbe so v Združenem kraljestvu pogosta bolezen; vsako leto je približno 17 milijonov primerov, kar ima za posledico okoli milijon posvetovanj s splošnimi zdravniki.
Preberi več
Sindrom razdražljivega črevesja (IBS)
Je psihosocialna funkcionalna prebavna motnja, ki bistveno zmanjša bolnikovo kakovost življenja. Kaže se v ponavljajočih se bolečinah v trebuhu in motenim odvajanjem blata.
Preberi več
Obvladovanje nenalezljive driske v bolnici
Vodeno blato je težko zadrževati, potreba po odvajanju pa je nujna, kar bistveno zmanjša kakovost življenja bolnikov, ki iščejo tudi zdravniško pomoč.
Preberi več
Dvojno slepa randomizirana, s placebom kontrolirana študija Enterosgela (polimetilsiloksan polihidrat) za zdravljenje driske povezane z IBS (IBS-D)
Sindrom razdražljivega črevesja (IBS) je ena najpogostejših gastrointestinalnih motenj, ki jo opažajo zdravniki.
Preberi več
© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si