Za otroke


Naključno, odprto, klinično nadzorovano testiranje ni pokazalo pomembne razlike v terapevtski učinkovitosti med enterosorbentom ENTEROSGEL® in probiotikom L. reuteri pri zdravljenju rotavirusnega gastroenteritisa (RVGE) pri otrocih. Obe zdravljenji imata podobne, odlične varnostne profile pri mlajših otrocih. Ker imajo probiotiki nekatere kontraindikacije (prirojene ali pridobljene imunske pomanjkljivosti, okvare srčnih zaklopk in poškodovane sluznice črevesja), bi lahko ENTEROSGEL® v teh primerih uporabili kot varno in učinkovito alternativo probiotikom. Če povzamemo, rezultati študije podpirajo uporabo ENTEROSGEL®-a kot dodatno zdravljenje skupaj z ORT pri zdravljenju RVGE pri otrocih, starih 6 mesecev in več.

Prav tako se je ENTEROSGEL® izkazal za učinkovitega pri otrocih, ki trpijo za atopijskim dermatitisom, saj se poslabšanje stanja ob zauživanju ENTEROSGEL® zmanjša za 47 %.

Kaj so rotavirusi?
Rotavirusi so okrogli virusi, ki povzročajo obolenja pri ljudeh in živalih. So zelo kužni in se hitro širijo ter povzročajo izbruhe in epidemije v vrtcih, domovih za ostarele, med medicinskim osebjem.
Preberi več
Akutne črevesne okužbe (AII)
Kljub izboljšanju življenjskih razmer, izvajanju preventivnih in kurativnih ukrepov, ostajajo akutne črevesne okužbe do danes ena najpogostejših težav v pediatrični praksi.
Preberi več
Vloga endotoksemije pri antifosfolipidnem sindromu pri novorojenčkih mater s srčnožilnimi patologijami
Nosečnice, matere in novorojeni otroci spadajo v ranljive skupine, saj imajo možnost razvoja hudih bolezni in zapletov. Med temi boleznimi imajo bolezni srca in ožilja posebno vlogo med nosečnostjo.
Preberi več
Polimetilsiloksan polihidrat (Enterosgel) pri kompleksnem zdravljenju otrok z boleznimi prebavil, v prvem letu življenja
Vrednotenje klinične učinkovitosti polimetilsiloksan polihidrata (Enterosgel) pri kompleksnem zdravljenju otrok prvega leta življenja z boleznimi prebavnega sistema.
Preberi več
© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si