Ostalo


ENTEROSGEL je oralni črevesni adsorbent - enterosorbent. Temelji na organskem mineralu (organskem siliciju), ki je sposoben adsorpcije številnih strupenih in škodljivih snovi (npr. endotoksinov, enterotoksinov) v prebavnem traktu, s čimer jih veže na svojo površino in posledično zmanjšanje pogostosti blata in trajanja driske. ENTEROSGEL se med črevesjem izloči iz telesa in tako odstrani adsorbirane toksine in škodljive snovi.

Uradne indikacije ENTEROSGEL-a so:
- simptomatsko zdravljenje različnih akutnih bolezni z diarejo različne etiologije, na primer diareja, ki jo povzročajo bakterije, zastrupitve s hrano itd.,
- kronična driska, povezana s sindromom razdražljivega črevesja (IBS-D).

Poleg adsorpcijske snovi na sojo površino jih ENTEROSGEL lahko tudi absorbira v svojo porozno notranjost.

Aktivna sestavina medicinskega pripomočka ENTEROSGEL je polimetilsiloksan polihidrat (PMSPH), ki ima na svoji površini tako hidrofilne kot tudi hidrofobne skupine, zaradi česar je edinstven v primerjavi z drugimi sorbenti.
PMSPH kaže nizko adsorpcijsko afiniteto za snovi z majhno molekulsko maso in večjo afiniteto za snovi s srednjo ali veliko molekulsko maso, kar pomeni, da je ENTEROSGEL delno selektiven. PMSPH kaže zelo dobro adsorpcijsko afiniteto za lipopolisaharide, hkrati pa ne draži prebavnega trakta, se ne drži površine sluznice in se ne adsorbira v tkiva.

© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si