Ostalo


ENTEROSGEL® je oralni črevesni adsorbent - enterosorbent. Temelji na organskem mineralu (organskem siliciju), ki je sposoben adsorpcije številnih strupenih in škodljivih snovi (npr. endotoksinov, enterotoksinov) v prebavnem traktu, s čimer jih veže na svojo površino in posledično zmanjšanje pogostosti blata in trajanja driske. ENTEROSGEL® se med črevesjem izloči iz telesa in tako odstrani adsorbirane toksine in škodljive snovi.

Uradne indikacije ENTEROSGEL®-a so:
- simptomatsko zdravljenje različnih akutnih bolezni z diarejo različne etiologije, na primer diareja, ki jo povzročajo bakterije, zastrupitve s hrano itd.,
- kronična driska, povezana s sindromom razdražljivega črevesja (IBS-D).

Poleg adsorpcijske snovi na sojo površino jih ENTEROSGEL® lahko tudi absorbira v svojo porozno notranjost.

Aktivna sestavina medicinskega pripomočka ENTEROSGEL® je polimetilsiloksan polihidrat (PMSPH), ki ima na svoji površini tako hidrofilne kot tudi hidrofobne skupine, zaradi česar je edinstven v primerjavi z drugimi sorbenti.
PMSPH kaže nizko adsorpcijsko afiniteto za snovi z majhno molekulsko maso in večjo afiniteto za snovi s srednjo ali veliko molekulsko maso, kar pomeni, da je ENTEROSGEL® delno selektiven. PMSPH kaže zelo dobro adsorpcijsko afiniteto za lipopolisaharide, hkrati pa ne draži prebavnega trakta, se ne drži površine sluznice in se ne adsorbira v tkiva.

© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si