Več o izdelku

ENTEROSGEL je peroralni črevesni sorbent (enterosorbent). Temelji na organskem mineralu s sposobnostjo adsorpcije nekaterih strupenih in škodljivih snovi v črevesju (endotoksini, enterotoksini), katere fizično veže na svojo površino, zmanjša pogostost odvajanja in skrajša trajanje diareje. Je delno selektiven, kar omogoča velikost por molekule. ENTEROSGEL se iz telesa izloči z blatom skupaj z vezavnimi strupenimi in škodljivimi snovmi, kar je lahko koristno za zdravljenje indiciranih stanj akutne diareje in kronične diareje, ki je posledica sindroma razdražljivega črevesja (IBS).


ENTEROSGEL se na sluznico ne adsorbira, prav tako pa preko nje ne prehaja v sistemski krvni obtok. Vpliva na črevesno mikrofloro in vzpostavi ugodno okolje po spremembah z bakterijskimi ali virusnimi okužbami. Široko področje uporabe, varnost, učinkovitost, enostavna uporaba ter veliko število znanstvenih študij naredi ENTEROSGEL primeren za podporo pri zdravljenju mnogih bolezni.

Podpira zdravljenje številnih bolezni:

Podpira zdravljenje številnih bolezni:


ENTEROSGEL ima porozno strukturo, s porami različnih dimenzij, ki omogočajo selektivnost za določene snovi. Večjo afiniteto izkazuje do snovi, večjih od 1,5 kDa. Kljub temu ENTEROSGEL ni popolnoma selektiven za manjše molekule, zato je ob zaužitju gela pomembno upoštevati priložena navodila in ga jemati dve uri pred ali po obroku in zaužitju drugih zdravil, saj tako omogočimo njegovo optimalno delovanje.

Farmakološke lastnosti


Struktura izdelka ENTEROSGEL je porozna in v obliki trdne, prostorsko oblikovane organske matrike iz silicija z določenimi dimenzijami por.

Pore imajo zaradi svoje velikosti večjo afiniteto do vezave snovi, katerih velikost znaša nad 1,5 kDa. Kljub temu ENTEROSGEL ni popolnoma selektiven za večje molekule, zato je ob zaužitju gela pomembno upoštevati priložena navodila, saj tako omogočimo njegovo optimalno delovanje.
Fizikalno kemijske lastnosti ENTEROSGEL-a preprečujejo njegovo absorpcijo v telo preko stene prebavnega trakta, s tem pa zagotavljajo varnost pri uporabi in adsorpcijsko delovanje le v prebavnem traktu.

Med prehajanjem skozi prebavni trakt veže ENTEROSGEL v črevesju snovi endogenega in eksogenega izvora, tudi nekatere presnovne izločke bakterij in virusov, toksine, presežne količine bilirubina ter druge škodljive snovi, katere telo izloča v črevesni lumen in so ob ponovni reabsorpciji ter prehodu v enterohepatično kroženje lahko posredni vzrok za endogeno toksikozo in obremenitev organizma.

ENTEROSGEL lahko nase veže tudi snovi, ki so manjše od 1,5 kDa, vendar ima do njih veliko manjšo afiniteto, kljub temu pa je ravno zato ob sočasnem jemanju zdravil priporočen razmik med zauživanjem ENTEROSGEL-a in zdravil ali hrane. Hkrati s svojo prisotnostjo ne vpliva na peristaltiko in normalno delovanje črevesja ter njegovo praznjenje. ENTEROSGEL se je izkazal kot pozitivna podpora zdravljenja bakterijskih okužb prebavil s sledečimi bakterijami: Salmonella, Shigella, E. Coli in C. Difficile.

ENTEROSGEL pozitivno podpre zdravljenje drisk, tako bakterijskih kot virusnih. Pomaga pri zdravljenju indiciranih stanj akutne diareje in kronične diareje, ki je posledica sindroma razdražljivega črevesja (IBS).
© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si