Uporaba ENTEROSGELA pri kompleksnem zdravljenju atopiskega dermatitisa

V kliničnem testiranju so opazovali osebe z zmernim do hudim atopijskim dermatitisom, Enterosgel pa so uporabljali kot dodatek k osnovnemu klasičnemu zdravljenju.

ŠTUDIJA

V kliničnem testiranju je sodelovalo 19 oseb, starejših od 18 let. Vsi so imeli simptome atopijskega dermatitisa in so prestajali zdravljenje z nezadostnimi učinki ali pa zdravljenja niso ustrezno prenašali. Kot kontrolna skupina je služila skupina sama, s 15-dnevnim ocenjevanje simptomov, preden so prejemali Enterosgel. Nato pa so kot dodatek standardnemu zdravljenju 30 dni prejemali predpisani dnevni odmerek (45g) Enterosgela ter potem še 180 dni ocenjevali simptome, kot so prizadeta območja, intenzivnost stanja, srbež, prebavne motnje, utrujenost, glavoboli, kvaliteta spanca in druge težave.

REZULTATI ŠTUDIJE

Pri analizi zasledovanih parametrov v celotnem omenjenem obdobju (tj. v dneh: -14, 0, 30, 90, 180) je bila opažena statistično značilna sprememba (izboljšanje) parametrov skupne ocene simptomov: obseg ekcemov, intenzivnost težav, občutek srbečice, težave s prebavo ali splošna utrujenost. Potrjen je bil pozitiven učinek na zmanjšanje specifičnih protiteles IgE proti pršicam, ki so običajno prepoznana kot najpogosteje odkrita preobčutljivost pri bolnikih z atopijskim dermatitisom.

ZAKLJUČEK

Uporaba pripravka Enterosgel je popolnoma neinvazivna metoda zdravljenja. V obstoječi literaturi niso opisani nobeni resni škodljivi učinki enterosorbentov. Enterosgel se lahko uporablja tudi pri otrocih, pa tudi med nosečnostjo in dojenjem. Na podlagi objavljenih podatkov lahko medicinski pripomoček Enterosgel velja za varnega za oralno uporabo pri ljudeh, prav tako pa zaužitje Enterosgela velja za udobno in preprosto.

© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si