Uporaba ENTEROSGELA pri kompleksnem zdravljenju atopiskega dermatitisa

ATOPIJSKI DERMATITIS

Simptomi atopijskega dermatitisa so najpogostejše zdravstvene težave, ki se pojavljajo pri današnji otroški in odrasli populaciji. Razširjenost atopijskega dermatitisa je v Evropi in ZDA ocenjena na približno 35%, največ primerov se pojavi že v otroštvu, nato pa se v odrasli dobi zmanjšajo.

Atopijski dermatitis mednarodne strokovne organizacije opredeljujejo kot kronično vnetje kože, ki nastane tudi zaradi prirojenih motenj zaščitne funkcije kožne bariere, številnih zunanjih vplivov, kot so alergeni ter različnih fizikalnih in kemijskih dejavnikov, ki lahko neposredno vplivajo na kožo od zunaj ali posredno, skozi prebavni trakt.

ZDRAVLJENJE Z ENTEROSORBENTI

Ključni cilji zdravljenja z enterosorbenti so: razstrupljanje, regeneracija prebavne sluznice in obnova naravne črevesne mikroflore. Enterosorbenti so medicinski pripomočki, ki nase vežejo toksine v črevesju, preprečujejo ali zmanjšujejo draženje črevesne sluznice in preprečujejo absorpcijo strupenih snovi v krvni obtok, zato zmanjšujejo celotno koncentracijo teh snovi v organizmu.

Kakovosten enterosorbent mora biti čim bolj hidrofoben, da se ne absorbira v črevesje, vendar kljub temu veže toksine, ki pa se morajo skupaj z enterosorbentom izločiti z blatom. Biti mora nežen do črevesne sluznice in mora biti dovolj selektiven. Selektivnost bi morala zlasti temeljiti na sposobnosti vezave substratov, agresivnih za črevesno sluznico, torej tistih, ki poškodujejo njeno celovitost, nasprotno pa bi moral biti nizko afiniteten za minerale, vitamine in imunoglobuline ter koristne bakterije, ki so potrebne v telesu.

Navedene izčrpne zahteve medicinski pripomoček ENTEROSGEL tudi izpolnjuje - je selektiven enterosorbent nove generacije z visoko adsorpcijsko sposobnostjo (več kot dvakrat presega doslej znane adsorpcijske pripravke) ter pozitivnimi učinki na črevesno sluznico in mikrofloro, saj na želodčni in črevesni sluznici tvori zaščitni film, ki mehansko in kemično ščiti enterocite (celice epitelija tankega črevesja). Je popolnoma varen, netoksičen in se hitro z blatom izloči iz telesa.

© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si