Uporaba v medicini

Terapevtski učinek ENTEROSGEL-a na črevesno sluznico temelji na njegovi sposobnosti, da adsorbira snovi, ki lahko v črevesju poškodujejo sluznični epitelij. Na sluznici tvori zaščitno plast in s tem skrajša čas zdravljenja mnogih bolezni. Uporaba ENTEROSGEL-a omogoča, da so prvi učinki zdravljenja različnih sluzničnih razjed doseženi v krajšem času, običajno je razlika že vidna po 3-6 dneh zdravljenja.

Prikaz terapevtskih učinkov

Prikaz terapevtskih učinkov

A. Ugotovitve pri posameznikih, ki niso uporabljali ENTEROSGEL-a. Zaradi okvarjene mikrocirkulacije se razvije sluznični edem. Pri edemu se pojavijo tudi globoke razjede kot tudi številčne manjše krvavitve. S tem je ogrožena zgradba in integriteta epitelija prebavnega trakta. Mitotični indeks je padel 1,4 krat, zabeleženo pa je zmanjšano širjenje in obnova poškodovanega epitelija.

B. Ugotovitve pri posameznikih, ki so uporabljali ENTEROSGEL. Ohrani se normalna mikrocirkulacija. Distrofne spremembe so manj izražene, prizadetost površine epitelija je manj očitna.

GASTROENTEROLOGIJA

Uporaba izdelka ENTEROSGEL učinkovito pomaga kot podpora zdravljenja razjed želodca in dvanajsternika kot tudi podpora pri odpravljanju okužbe s Helicobacter pylori. Ob črevesni disbiozi uporaba izdelka ENTEROSGEL omogoči normalizacijo črevesne mikroflore v roku 10-12 dni. Uporaba ENTEROSGEL-a izboljšuje subjektivne občutke bolnikov, zmanjša trajanje dispeptičnih sindromov in bolečin, vročino ter normalizira motiliteto prebavnega trakta ob dizenteriji. Pri vnetjih in erozivnih razjedah prebavnega trakta ENTEROSGEL pripomore k oblikovanju pogojev, v katerih se pospeši regeneracija sluznice.

NEFROLOGIJA IN UROLOGIJA

Uporaba izdelka ENTEROSGEL v kompleksnem zdravljenju ledvične insuficience učinkovito odpravlja ne le zastrupitveni sindrom, ampak tudi druge znake bolezni – bolečine v trebuhu, disurični sindrom in telesno temperaturo. Uporaba izdelka ENTEROSGEL zmanjša strupene in presnovne obremenitve telesa, prispeva tudi k znižanju acidoze in azotemije vrednosti pri bolnikih z nefrološkimi pogoji in problemi ledvic. Ob uporabi izdelka ENTEROSGEL se 10-12. dan kreatinin in sečnina znižata za približno 1,7-2,2 krat. Obnovi se pufrski sistem v krvi in izboljša tvorjenje sečnine v ledvicah.

KIRURGIJA

V primerih akutnih kirurških posegov s spremljajočo veliko izgubo krvi in hipoksijo je jemanje izdelka ENTEROSGEL ublažilo biokemične znake oksidativnega stresa pri pacientih. Njegova uporaba se je izkazala tudi kot zelo dobra podpora zdravljenja pacientov z obsežnimi opeklinami. V primerih akutnih kirurških posegov je enterosorpcija z ENTEROSGEL-om dvakrat zmanjšala stopnjo mikrobne okužbe trebušne votline ter zmanjšala črevesno parezo. Število pooperativnih zapletov je bilo bistveno nižje.

ABSORPCIJSKE LASTNOSTI ENTEROSGELA

ENTEROSGEL ima visoko absorpcijsko zmogljivost. Veže zlasti snovi, večje od 1,5 kDa, hkrati pa ne veže snovi, katere so manjše od te velikosti.

NORMALIZACIJA MIKROBIOCENOZE

Njegova uporaba je pokazala pozitiven vpliv na ponovno vzpostavitev normalne črevesne mikroflore.

INFEKCIJSKE BOLEZNI

Pri bolnikih s črevesnimi okužbami se telesna temperatura normalizirala prvi dan zdravljenja in sočasne uporabe ENTEROSGEL-a, drugi dan pa se normalizirala tudi motiliteta črevesja. Pri virusnem hepatitisu se je pozitivni učinek v skupini, ki je jemala ENTEROSGEL, pokazal kot izboljšanje osebnega počutja in povečanje apetita, srbenje in občutljivost kože se močno zmanjšala, 5-7 dan pa se zmanjšala tudi koncentracija bilirubina in aminotransferaz.

ALERGOLOGIJA

Pri atopičnem dermatitisu in drugih kožnih alergijah se pozitivni učinki opazijo že 1-2 dni po začetku uporabe izdelka ENTEROSGEL kot podpora uradnega zdravljenja. Maksimalen terapevtski učinek se povprečno doseže 6-13 dni po začetku uporabe izdelka. Vključitev izdelka ENTEROSGEL v kompleksno terapijo pri bronhialni astmi omogoča, da se zmanjša resnost stanja in prepreči njegovo slabšanje, podaljšajo se intervali med napadi, normalizirajo se imunološki dejavniki ter dihanje.

OBNOVA SLUZNICE PREBAVNEGA TRAKTA

ENTEROSGEL ima citoprotektivne učinke. Sluznico ščiti pred kemičnimi in mehanskimi vplivi. S tem se obnovi sluznica, mikrocirkulacija sluznice, ter fiziološka proizvodnja sluzi. S tem vpliva na obnovo imunske zaščite sluznice, hkrati pa se normalizira sekrecija imunoglobulina A.

VARNOST

ENTEROSGEL se ne absorbira v telo in kri iz prebavnega trakta, ni strupen, ima trdno strukturo in je kemijsko inerten, ne draži sluznice in se za razliko od sorbentov s fino disperzijo, ne adsorbira na površino prebavnega trakta. ENTEROSGEL zapusti telo v roku 8-12 ur skupaj z vezanimi snovmi. Dolgotrajno zdravljenje z ENTEROSGEL-om ne povzroča atonije prebavnega trakta. Izdelek lahko uporabljajo nosečnice, doječe mame in otroci od 1. leta dalje. Na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah. Medicinsko tehnični pripomoček Tip II(a).

© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si