Pretirana reakcija imunskega sistema na sicer neškodljive snovi imenujemo alergija. Snovem, ki jo sprožijo pravimo alergeni. Alergeni so lahko skoraj vse snovi, najpogostejše pa so cvetni prah, hišne pršice, mačja dlaka, živila in zdravila, konzervansi, barvila, sladila, ojačevalci okusa, piki žuželk, kozmetični izdelki in sončenje. Alergene lahko v organizem vnesemo skozi dihala ali usta ali pa pridejo v stik s kožo in očmi.

Simptomi in znaki alergije se največkrat pojavijo na delu telesa, ki je v stiku z alergenom, lahko pa zajamejo celotno telo.


Znaki alergije so:

  • srbenje, rdečina kože in sluznic, izpuščaji;

  • kihanje, kašelj, zamašen nos, izcedek iz nosu;

  • solzenje in pordelost oči, otekle veke;

  • srbenje in otekanje v ustih, žrelu in grlu;

  • siljenje na bruhanje, driska, krči v trebuhu.


Alergije so lahko trenutne ali kronične. Neglede na tip alergije njeno zdravljenje uspešno podpremo z uporabo izdelkov Enterosgel in posledičnim razstrupljanjem organizma, saj bo na svojo površino vezal alergene in druge škodljive snovi. Zato priporočamo uporabo izdelkov Enterosgel ob sledečih težavah:


Področja delovanja

Bronhialna astma

3-krat na dan 1 odmerek (po navodilih o uporabi) kot podpora terapiji z zdravili. Priporočljivo je redno jemanje vsaj 1 mesec, ob hudih težavah z bronhialno astmo se lahko Enterosgel uživa tudi dalj časa (3 mesece). Razstrupljevalno kuro lahko ponovimo večkrat letno.

Opomba:

Enterosgel uživamo 1,5h pred ali 2h po zaužitju zdravila.

Za omenjeno težavo priporočamo naslednje izdelke / pakete:
Alergije na hrano in dodatke k hrani

3-krat na dan 1 odmerek (po navodilih o uporabi), 14-28 dni. Ob hudih težavah z alergijami na hrano se lahko Enterosgel uživa tudi dalj časa (3 mesece). Razstrupljevalno kuro lahko ponovimo večkrat letno ob poslabšanju stanja.

Za omenjeno težavo priporočamo naslednje izdelke / pakete:
Alergije neznanega izvora

3-krat na dan 1 odmerek (po navodilih o uporabi), 14-28 dni. Ob hudih težavah z alergijami neznanega izvora se lahko Enterosgel uživa tudi dalj časa (3 mesece). Razstrupljevalno kuro lahko ponovimo večkrat letno ob poslabšanju stanja.

Opomba:

v kolikor se težave ne izboljšajo v 14. dneh, obiščite svojega zdravnika.

Za omenjeno težavo priporočamo naslednje izdelke / pakete:
Seneni nahod

3-krat na dan 1 odmerek (po navodilih o uporabi), 14-28 dni. Razstrupljevalno kuro lahko ponovimo večkrat letno ob poslabšanju stanja s senenim nahodom.

Za omenjeno težavo priporočamo naslednje izdelke / pakete:
Kožne alergije

Čas razstrupljanja in jemanja izdelkov Enterosgel pri kožnih alergijah je od posameznika do posameznika različen. Pozitivni učinki jemanja gela so se pri nekaterih bolnikih pokazali že po 14-dneh, pri nekaterih pa šele po 2 mesecih. Vsekakor se je smiselno razstrupljati toliko časa, dokler se simptomi ne umirijo oz. popolnoma izginejo. V prvem tednu jemanja se pri večini pacientov simptomi manifestirajo, vendar pa to stanje traja samo nekaj dni (1-4 dni), nato se stanje na koži žačne hitro izboljševati. Razstrupljanje ponavljate 3-4 krat letno oz. ob vsakem poslabšanju stanja na koži.

Uporaba:

3x na dan 1 odmerek (po navodilih o uporabi)

Opomba:

Enterosgel ni zdravilo za kožne alergije, je medicinski pripomoček, ki podpre terapijo z zdravili in dodatno pomaga ublažiti simptome atopičnega dermatitisa ter reakcij na koži ob redni uporabi.

Za omenjeno težavo priporočamo naslednje izdelke / pakete:
Alergije prebavnega trakta

3-krat na dan 1 odmerek (po navodilih o uporabi), 14-28 dni. Ob hudih težavah z alergijo prebavnega trakta se lahko Enterosgel uživa tudi dalj časa, pri čemer lahjko odmerek ustrezno znižate do količine, ki bo še učinkovita (vsaj 1 odmerek na dan). Razstrupljevalno kuro lahko ponovimo večkrat letno ob poslabšanju stanja.

Opomba:

v kolikor se težave z alergijo prebavnega trakta ne izboljšajo v 7. dneh, obiščite svojega zdravnika.

Za omenjeno težavo priporočamo naslednje izdelke / pakete:

Uporaba

Način 1
Način 2
Pred uporabo tubo dobro pretresite! Poplaknete z zadostno količino tekočine (200 ml za odrasle in otroke, starejše od 7 let, 50-100 ml za otroke, stare od 1-6 let). Zadosten vnos tekočine je potreben kot del osnovnega zdravljenje akutne driske. Uporabite 1-2 uri pred ali po obroku ali jemanju zdravil.
© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si