Bakterijske okužbe prebavnega trakta so lahko akutna ali tudi kronična zdravstvena težava. Okužba se začne z drisko, katero povzroča bakterija s svojimi izločki, kateri dražijo črevesno steno in s tem pospešijo izločanje vode v črevesje. Driska je hkrati obrambni mehanizem telesa pred črevesnimi okužbami, saj pospeši izločanje bakterij iz prebavil. Enterosgel tega obrambnega mehanizma ne ovira, temveč ga še dodatno podpre, saj na svojo površino veže bakterijske izločke ter se skupaj z blatom izloči iz črevesja. Če se škodljive bakterije ne izločijo dovolj hitro, lahko postanejo del redne črevesne mikroflore in s svojo prisotnostjo občasno poslabšajo stanje in povzročijo kronične črevesne težave. Njihovo odpravljanje je bistveno težje in dolgotrajnejše od zdravljenja akutnih bakterijskih okužb prebavil, zato priporočamo ob vsaki driski uporabo izdelkov Enterosgel ustrezen čas.

Področja delovanja

Salmonella typhimurium

  • po 1. odvajanju: 2 odmerka (po navodilih o uporabi) vmešate v 2-3 dcl vode in popijete.
  • pri vsakem naslednjem odvajanju: 1 odmerek do zaustavitve driske
Opomba:

v kolikor se težave ne izboljšajo s salmonelo v 3. dneh, obiščite svojega zdravnika.

Za omenjeno težavo priporočamo naslednje izdelke / pakete:
Helicobacter pylori

Študija je potrdila učinkovitost in varnost uporabe Enterosgela za zdravljenje bolezni zgornjega prebavnega trakta, povezanih s Helicobacter Pylori.
Pri analizi klinične učinkovitosti pri bolnikih, ki so jemali Enterosgel, so opazili pomembnen pozitiven vpliv na spimptome, ki so povezani z želodčno in črevesno dispepsijo (zgaga, bruhanje in prekomerno napihovanje), podobno dinamiko simptomov pa so opazili tudi v skupini bolnikov, zdravljenih s standardno terapijo. Razlika je bila vidna v signifikantnem zmanjšanju omenjenih težav pri bolnikih, ki so jemali Enterosgel, v primerjavi s kontrolno skupino bolnikov, ki so jemali standardno terapijo. Po 21-dnevnem jemanju Enterosgela se je resnost vnetnih sprememb na sluznici zgornjega GIT in resnost okužbe želodca z bakterijo Helicobacter pylori pri bolnikih z gastroduodenitisom, povezanim z okužbo s Helicobacter pylori, bistveno zmanjšala, kar kaže na njegovo protivnetno delovanje in aktivnost proti H. Pylori.

Uporaba:

3-krat dnevno po 1 odmerek (po navodilih o uporabi), 21 dni. Na začetku vzporedno s terapijo z zdravili, nato kot monoterapijo.

Opomba:

Enterosgel uživamo 1,5h pred ali 2h po zaužitju zdravila.

Za omenjeno težavo priporočamo naslednje izdelke / pakete:
Eschericia Coli

– po 1. odvajanju: 2 odmerka (po navodilih o uporabi) vmešate v 2-3 dcl vode in popijete.
– pri vsakem naslednjem odvajanju: 1 odmerek do zaustavitve driske

Opomba:

v kolikor se težave z eschericia coli ne izboljšajo v 3. dneh, obiščite svojega zdravnika.

Uporaba

Način 1
Način 2
Pred uporabo tubo dobro pretresite! Poplaknete z zadostno količino tekočine (200 ml za odrasle in otroke, starejše od 7 let, 50-100 ml za otroke, stare od 1-6 let). Zadosten vnos tekočine je potreben kot del osnovnega zdravljenje akutne driske. Uporabite 1-2 uri pred ali po obroku ali jemanju zdravil.
© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si