Zdrava jetrna celica je najpomembnejši presnovni organ v telesu. Ko postane preveč obremenjena z vsemi snovmi oz. strupi, katere mora predelati, celica počasi odmre, njene ostanke pa telo odstrani in začasno nadomesti z maščobnim tkivom, zato pravimo, da postanejo jetra zamaščena. Jetra se obnavljajo, zato jim ob zmanjšanju njihove obremenjenosti damo možnost, da na mestu zamaščenosti zopet nastane nova jetrna celica. Če jeter ne razbremenimo, se zamaščenost jeter veča, pride do fibroze jeter, kjer se pojavijo na jetrih zaradi velike zamaščenosti brazgotine in njihova površina se spremeni. Ob preveliki količini maščobnega tkiva v jetrih telo začne povezovati te zamaščene predele z vezivnim tkivom, ki jetra stabilizira. Vezivno dodatno negativno vpliva na delovanje jeter, število zdravih celic v jetrih je vedno manjše, saj je njihovo obnavljanje počasnejše od odmiranja, kar vodi v cirozo oz. propadanje jeter.

Podpora in čiščenje (razstrupljanje)

14-dnevno razstrupljanje (po navodilih o uporabi), Enterosgel Trojček

21- dnevno razstrupljanje (po navodilih o uporabi), Trojček + Tuba

1-mesečno razstrupljanje (po navodilih o uporabi), Paket za 2

Področja delovanja

Hepatitis

Hepatitis pomeni vnetje jeter. Lahko ga povzročajo različni dejavniki, kot so okužbe, pretirano uživanje alkohola, razna zdravila, kemične snovi in strupi, motnje v presnovi (npr. hemokromatoza) ali celo spremenjen lasten imunski odziv (avtoimuni hepatitis). Najpogosteje ga povzročajo virusi hepatitisa A, B, C, D, E in G, lahko pa tudi različni drugi virusi, ki poleg drugih, za določeno obolenje značilnih bolezenskih znakov, ob tem povzročajo tudi vnetja jeter (npr. Virus Ebstein-Barr on infekcijski mononukleozi, virus noric, virus herpes simpleks, idr.). Hepatitis A in E sta danes večinoma bolezni popotnikov, ki potujejo v tropske in subtropske dežele. Hepatitisa B in C pa sta lahko resni kronični bolezni, ki desetletje ali več potekata povsem prikrito in po mnogih letih privedeta do hudih poškodb jeter, ciroze ali celo raka na jetrih, ki je dokazano povezan s tema okužbama. Enterosgel kot podpora zdravljenja hepatitisa pripomore k razbremenitvi jeter in s tem omogoča hitrejše okrevanje.

Uporaba:

4-krat letno, 14-28 dnevna razstrupljevalna kura (po navodilih o uporabi), ob poslabšanju stanja priporočamo redno uporabo do izboljšanja počutja.
Preventiva: 14-dnevna razstrupljevalna kura, 4x letno (po navodilih o uporabi); ljudje na delovnih mestih obremenjenim z težkimi kovinami in kemikalijami vsak mesec po 10 dni, 2-krat po 1 odmerek na dan.

Za omenjeno težavo priporočamo naslednje izdelke / pakete:
Zamaščena jetra

Za razstrupljanje zamaščenih jeter priporočamo 21-28 dnevno razstrupljanje po navodilih o uporabi (3 vnosi dnevno), razstrupljanje ponovite 3-4 krat letno.Zamaščena jetra: najprej 1-mesečna razstrupljevalna kura (po navodilih o uporabi), ki ji sledijo 3-krat letna 14-dnevna razstrupljevalna kura. Skupaj 4 razstrupljanja na leto. Ob hudi zamaščenosti jeter lahko prvo razstrupljanje traja 2 meseca.

Za omenjeno težavo priporočamo naslednje izdelke / pakete:

Uporaba

Način 1
Način 2
Pred uporabo tubo dobro pretresite! Poplaknete z zadostno količino tekočine (200 ml za odrasle in otroke, starejše od 7 let, 50-100 ml za otroke, stare od 1-6 let). Zadosten vnos tekočine je potreben kot del osnovnega zdravljenje akutne driske. Uporabite 1-2 uri pred ali po obroku ali jemanju zdravil.
© 2018 Enterosgel Slovenija. Vse pravice pridržane. Izdelava: bplanet.si